Zaterdag, 19 juni 2010

Port Joinville – Île de Ré  (Anse du Martray)

dag datum Wind Weer
Zaterdag 19 juni 2010 NNO later NW 3 – 6, Bewolkt maar aan het eind breekt het zonnetje door
vertrek aankomst logstand motoruren
08.00 uur 18.00 uur 1953,10 3281,70

Het wordt saai: een geweldige zeildag, wederom! Midden op zee naar Nederland – Japan op de Wereldomroep geluisterd. Radio op de achterbank met de antenne tegen het achterstag getieript. Glasheldere ontvangst, storingsvrij, weer wat uitgevonden.

goeie waterdichte radio

Bij het uithalen van de spi-boom vloog deze met een klap op de rail op de mast naar beneden, waardoor de geveerde, indrukbare nylonknoppen waar het uitschuifbare deel op rust afbraken en de boom (voorlopig) onbruikbaar werd. Dat was minder. Het was de hele dag bewolkt en fris, handschoenenweer, met op het laatst ook nog regen. Bij de bestemming (idee van Ingeborg: we gaan ankeren!) aan de zuidkant van het eiland Île de Ré begon de zon te schijnen en de wind trok flink aan.  Toch lagen wij daar heerlijk rustig voor anker; graties, stil, héééérlijk. Ingeborg heeft de Baskische vlag afgemaakt, een kunstwerk van minstens vier lagen stof van verschillende kleuren op elkaar genaaid. Hij heeft geen wind nodig om strak te staan. Is ie mooi or what?

dit is geen vlaggetje om zonder handschoenen aan te pakken

Er kwamen nog vier boten en eentje lag er al, dus met z’n zessen op zo’n 100 meter afstand onderling, ruimte zat, in 2 tot 6 meter water met zandbodem, ideaal! Maar ja, geen kroegen, geen ijstenten en dat soort zaken in de buurt. Je bent daar “van God en de wereld” verlaten. Het bleef tot na HW (23.35 uur) hard waaien dus we gingen laat naar bed want je wilt de boel toch even aanzien. Maar we lagen als een huis aan onze 30 kilogrammen zware “spijker” en onze 30 meter ketting van 10 mm dik uitgevierd. Mooie zonsondergang.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s