Maandag 21 en dinsdag 22 juni 2010

Royan (Gironde) – Cap Breton

dag datum Wind Weer
Maandag/Dinsdag 21 en 22 juni 2010 NO – ZW – NW 3 – 5 – 2 Allenig maar zon (en maan natuurlijk)
vertrek aankomst logstand motoruren
maandag 13.00 uur dinsdag 11.15 uur 2116,9 3286,87

De Pyreneeën!

Magnifieke zeiltocht langs Les Landes, tot vlakbij de Spaanse grens. Arcachon lieten we links liggen. Alleen maar zon gister en vandaag en de temperatuur loopt op. Aanvankelijk draaide de wind plotsklaps naar Zuidwest en wakkerde aan tot 4/5 maar saves ging ie weer naar Noordoost zodat de provisorisch gerepareerde spiboom  er weer in ging. Saaie kust. Niets dan duinen en bossen erop. We kwamen vlak langs Soulac sur Mer en l’Amélie; voor ons puur nostalgie omdat we daar vele malen hebben gekampeerd zo’n 35 jaar geleden. Hebben we goede herinneringen aan.

l’Amelie; lijkt niet meer op wat het was

Er werd gister en vannacht gelukkig niet geschoten (dit is een berucht oefengebied voor militairen waar op zee met raketten en kanonnen wordt geschoten en nogal vaak ook schijnt het, maar na informatie door Chris bij het havenkantoor zou er precies tijdens onze passage geen activiteit op dat gebied plaatsvinden). We voeren gelijk op met de Tacuba II, een Catalina 36 van Chris en Margaret.

je hoorde ‘m sissen

stikdonker maar we houden de moed erin

De zee was wel woelig maar voorbij Arcachon, na een fraaie zonsondergang en inmiddels donker, werd dat minder want de wind ging helemaal naar het Oosten, van het land af dus. Mooier kan niet. Hij nam in de loop van de nacht wel steeds meer af maar we bleven zeilen tot vlak voor Cap Breton.  Het mooiste vonden we nog wel dat heel in de verte de contouren van de Pyreneeen al te zien waren! Helaas nog te ver weg om te fotograferen. Eenmaal in Cap Breton wilde de havenmeester ons wegsturen omdat er werd gebaggerd in de jachthaven! Neen dus. Gewoon afwachten wat er gebeurt en jawel, even later mochten we er wel in en om de baggerboot heen naar de bezoekerssteiger, waar Chris en Margaret ook lagen (hun boot dan).

ook hier is rijkswaterstaat kennelijk een beetje aan de late kant

Zij waren sneller, niet leuk. Cap Breton is een aardig plaatsje, veel grijze golfers hier op de boulevards en het strand. Wandelingetje, Muier Schippers Bittertje van Chris bij ons aan boord (Margaret lag te slapen), nog uit zijn Nederlandse tijd, om de haven heen gelopen (een pittige wandeling) om nog twee ontbrekende kaarten van Noord Spanje te bemachtigen (dat lukte), met een pontje terug naar de jachthaven en als afsluiting een borrel met Margaret en Chris. Inmiddels is het volkomen windstil. Morgen naar Spanje, Jééééééééé! Oh ja, prima Wifi net hier, snel en graties, maar we kwamen tijd tekort voor het bijwerken van het weblog. Bij de betaling van het liggeld kregen we een cadeaupakket met onder andere een fles wijn en een sleutelhanger!! Een giller. Ik had liever dat ie 5 euro van de havenprijs had afgedaan (“dat zijn toch weer die Hollanders!”).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s