Vrijdag, 25 juni 2010

Guetaria – Bilbao

dag datum Wind Weer
Vrijdag 25 juni 2010 Geen zon
vertrek aankomst logstand motoruren
09.00 uur 16.40 uur 2200 3298,86

Door het knabbelen en zuigen van de vissen aan de romp worden wij gewekt. De zon schijnt en het is windstil, dat laatste vinden wij minder. Jammer. We vullen de watertanks bij (een zeer natte bedoening want wat de druk op de kranen bij de WSV De Zeevang tekortkomt heeft die hier te veel: het lijkt wel of de brandweer hier ook moet kunnen tappen, volgens mij staat er 10 bar op die leiding), betalen het havengeld, leveren de electronische kaart in, gooien los, kijken nog een keer achterom: Guetaria, zéér de moeite waard. Het blijft windstil en de motor doet, na wat carterolie bijvullen, zijn werk ruim 7,5 uur lang en dan zijn we alweer in Bilbao. De hoge kust trekt langzaam aan ons voorbij.

Er is een hoop te zien, ook in het water: flapperende rugvinnen van maanvissen, balken en andere troep. Het is warm vandaag. Maar niet zo warm als in Nederland heb ik begrepen. Onderweg worden we ingehaald door een grote tweemaster, een mooi klassiek schip, zo te zien in Hongarije gebouwd, met Nederlandse vlag, “Ilona” geheten.

mooi landschap

Bilboa is een grote stad met een grote zeehaven. Niet echt aantrekkelijk maar er is wel prima gelegenheid tot ankeren achter de grootste van de drie jachthavens. Daar liggen we heel rustig, schuin achter de Ilona. Op zee had ik een goede ontvangst vandaag met de GSM want zwager Willem belde dat ze op vakantie gingen naar Denemarken en we moesten de groeten hebben van iedereen. Altijd hartverwarmend zoiets. Ik heb Mans en Agetha ook nog even gebeld, leek ons wel leuk, vonden zij ook! Spanje is ook een echt watersportland: er wordt hier veel geoefend door hele kleine ukkies in heel kleine bootjes en ze leggen in deze baai behoorlijke afstanden af.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s