Donderdag, 1 juli 2010

Ria de Viveiro – Ria de Cedeira

dag datum Wind Weer
Donderdag 1 juli 2010 Geen, pas toen we er waren ging het waaien Zon met sluierbewolking
vertrek aankomst logstand motoruren
08.30 uur 14.15 uur 2427,3 3342,59

Motoren, het wordt echt saai, maar het moet want we “moeten” verder, anders kom je nergens. Tot zover het onthaasten.

geinig stadje

Cedeira is, na Guetaria, het mooiste plekkie dat we tot nu toe gezien hebben. Schoon, leuke straatjes achter de boulevard, een riviertje door het stadje, fraai aangelegde plantsoenen en een prachtige omgeving en…… onze eerste sinasappelboom. We konden er niet bij, was te hoog bijgesnoeid, de slimmerds.

sinasappels in het wild

Hier hebben we maar weer eens de motorolie bijgevuld: bijna 2/5 liter moest erbij; het was dus tijd. Tot nu toe blijft de Perkins het uitstekend doen, zonder haperen maakt ie zijn uren. Ik moet ‘m binnenkort maar eens poetsen, dat vindt ie vast fijn. Diesel tanken kan hier niet. Ze hebben alleen maar een pomp met een vulpistool voor hele grote vulopeningen. In A Coruna dan maar.

vlnr: Ingeborg, Willem, Joop, Meta

Laat in de middag worden we door Joop en Ilona uitgenodigd om “een kopje thee” te drinken ter ere van het feit dat Meta 46 jaar getrouwd is! Er gaat niets boven een feestelijk kopje thee en een geanimeerd gesprek. Vele onderwerpen worden behandeld. We spreken ook af dat we morgenochtend om 07.00 uur afvaren naar A Coruna.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 1 juli 2010

  1. Jan en Frida Schouten zegt:

    Hallo saam,John heeft jullie gevonden.
    Maar je gaat toch lopend naar SdC?Fijn om te lezen dat het goed is met jullie en de stormen en koude hebben doorstaan.Maar ik dacht dat het erg eenzaam is z on Europa reis,maar allemaal bekende om jullie heen.
    Groeten en tot volgende x Jan en Frida

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s