Zondag, 27 juni 2010

Santander – San Vicente de la Barquera

dag datum Wind Weer
Zondag 27 juni 2010 W 2 – 4 eerst bewolkt later zon
vertrek aankomst logstand motoruren
09.00 uur 14.30 uur 2261,5 3310,86

Toch maar weer vertrokken. Het regende af en toe behoorlijk op de ankerplaats. We hadden geen zin meer om hier te blijven. Er stond weinig wind en de lucht was grauw. Kriebels om te vertrekken. Ik ben duidelijk nog steeds niet onthaast. De rubberboot op het voordek gehesen en het motortje op zijn steun aan het hek; een klusje van nog geen 10 minuten als alles gladjes verloopt en dat deed het. Anker op, ook een fluitje van een cent. De Flying Swan maakt ook aanstalten om te vertrekkern en wij zeggen gedag tegen de Ilona. Onderweg op zee hobbelt het onaangenaam en het oorspronkelijke plan: Ribadesella, een plaatsje waar je alleen tegen de stadskade kunt liggen en dat een nauwe ingang heeft, zetten we om in San Vicente de la Barquera dat meer mogelijkheden qua ankeren lijkt te hebben. Na 13.00 uur gaat gelukkig de zon alweer schijnen.

wandelen, fotootje maken

San Vicente is een mooie plaats. De ankerplaats is aan de smalle kant en in eerste instantie leg ik de boot ongelukkig neer tussen twee motorbootjes aan een mooring in. Later heb ik ‘m, toen de stroom ging keren verder weg gelegd, net als de Flying Swan in de vaargeul. De vissersboten die af en toe langsvaren blijken genoeg ruimte te hebben. Bootje weer overboord, motortje erop en hop naar het stadje. Beetje wandelen, fotootjes maken, weer terug, bootje aan dek, motortje aan het hek, beetje lezen, eten, naar bed. Morgen verder, moving on…

links de Flying Swan, rechts de Ilona

Oh ja, nog even over de telefoon gezellig met Marijn gebabbeld. Hij heeft zijn vaarbewijs gehaald!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s