Dinsdag, 29 juni 2010

Gijon – Ribadeo

dag datum Wind Weer
Dinsdag 29 juni 2010 W – NW – N 0 – 3 Eerst bewolkt, later weer zon
vertrek aankomst logstand motoruren
07.30 uur 18.00 uur 2374,4 3331,50

De lucht is helemaal bezwangerd van wolken. De zee wiebelt wel maar is verder zo glad als een spiegel. Hele dag gemoterd. Niks an. In Ribadeo lijken de ankermogelijkheden niet groot. We hebben dat verder ook niet zo goed onderzocht. We zagen de Ilona meteen rechts achter de brug in de jachthaven liggen en dat deden wij dus ook maar.

achter de brug rechts is de jachthaven

Een Spaanse grapjurk in een motorbootje   stuurde ons in de haven de verkeerde kant uit en stoof vervolgens met z’n maat ervandoor. We kozen toen zelf maar een box uit die ons paste. Ze zijn hier erg makkelijk. Geen bureaucratie, formuliertje globaal invullen, betalen en klaar. Met Joop en Meta van de Ilona de stad in boodschappen doen. Wel aardig stadje. De wijn is hier bijzonder goedkoop. Je hebt zelfs flessen (met een echte kurk!) van minder dan een euro en die zijn net zo goed te drinken als de flessen van 3,50 euro bij de Deen! En de flessen van 1,50  tot 2,00 euro zijn helemaal fantastisch; er gaat een wereld voor ons open. Ik vind het bier hier ook heerlijk, de Estrella Galicia met name smaakt beter dan Heineken of Amstel, zit ook ietsje meer alcohol in (5.5%). Ik ga hier wonen. Ondertussen kwam de Flying Swan, die het iets rustiger aan deed, ook binnen. Saves hebben we met z’n allen  bij Willem een kopje koffie gedronken. Het werd nog behoorlijk laat: 01.17 uur of zoiets en gezellig ook, dat zeker!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s