Woensdag, 30 juni 2010

Ribadeo – Ria de Viveiro

dag datum Wind Weer
Woensdag 30 juni 2010 Geen zelfde als gisteren
vertrek aankomst logstand motoruren
09.00 uur 14.00 uur 2401 3336,66

Geen bijzonderheden tijdens de vaart. Lekker Motoren! Het wordt tijd dat we gaan tanken. In A Coruna maar. Dit is feitelijk onze eerste Ria. Hier hebben we weer geankerd, niet te ver van het strand en niet te ver van de stad. De plaatsen hier zijn eigenlijk allemaal steden, zo groot en uitgestrekt. Vaak hebben ze wel een min of meer historische kern met smalle straatjes, pleintjes en kerkjes, maar dan moet je wel even een stukje lopen tot achter de facade van boulevards, haventerreinen, grote flats, hotels en dergelijke.Hier test ik de wieltjes die ik achter op het rubberbootje heb gemaakt op het strand uit. Ze werken uitstekend.

dolfijn!

Even later wijst Joop ons op een grote groep dolfijnen die de baai in kwamen. Geweldig, het waren er zeker een stuk of twintig en er waren heel wat zeer kleine dolfijntjes bij! Het fotograferen is natuurlijk weer bijzonder moeilijk. Van de ankerplaats motoren we naar de jachthaven in de stad en daar leggen we aan bij een pontoon met een open hek, niemand zegt er hier wat van. We lopen wat door het stadje en gaan op een terrasje zitten voor een sanitaire stop. Daar voegen Joop en Meta zich bij ons voor een biertje. We kunnen mekaar nauwelijks verstaan door het gekakel en geschreeuw van een grote kudde Spaanse bejaarden die achter ons neerstrijkt. Wij verheffen onze stem af en toe ook maar en dat baart geen opzien. Er is een grote goedkope supermarkt waar we weer van alles inslaan. Later in de middag gaan we met z’n vijven “een kopje thee” drinken aan boord van de Ilona. Bijzonder schip de Ilona. Laat ie nou toch echt in Hongarije gebouwd zijn! Ik had dat toch goed gezien. Het was zo gezellig dat we pas om 21.15 uur saves gingen eten. Tot 24.00 uur heb ik zitten typen t.b.v. het weblog.  We hebben hier overigens nog steeds geen ontvangst.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s