Zaterdag 3 tot en met woensdag 7 juli 2010

A Coruna (2 t/m 5)

A coruna is inderdaad de moeite waard om een paar dagen te blijven liggen. Het liggeld valt mee: 28 euro per nacht en 2 nachten gratis na 5 dagen. Maar je moet natuurlijk ook niet overdrijven. Dat gevoel hadden we namelijk wel na een paar dagen. Het weer, dat vond ik althans, hield niet over. Maar misschien had ik wel een te romantisch idee over Spanje en het in mijn ogen daarbij behorende klimaat. Op een paar momenten, zoals in Guetaria waar we zelfs hebben gezwommen, na heb ik het niet echt (te) warm gehad, en dat terwijl in Nederland in deze periode een echte hittegolf de gemoederen bezighield. Frits vroeg al: ben je al gewend aan de hitte? Neen Frits, want het is hier niet heet. Wel hoge golven, een nevelige kust en tegenwind, als er al wind is. Ik wil overigens niet klagen want we konden toch maar mooi moteren tot aan Coruna! We hebben trouwens zat te doen, terwijl we hier gunstige wind en dito zee afwachten om de Costa de Muerte te ronden. Zo is het hoogst noodzakelijk een wasje (of twee) te doen.

het lezen gaat gewoon door

Het wordt ook tijd om de bimini op te zetten, niet tegen de zon maar om onder te kunnen computeren want de laptop binnen ontvangt het signaal van het Wifi netwerk van de haven niet. En we moeten Coruna natuurlijk bekijken hè? Het is een grote stad met een fraai centrum, typisch Spaanse bouw (denk ik), mooie pleinen, kerken, straatjes en steegjes, restaurantjes, leuke winkels etc. Je kunt hier echt wel een paar dagen “zoet” zijn.

het Maria de Pita plein met het stadhuis als dominante factor

knock, knock, who’s there?

Natuurlijk is dit ook een zeer geschikte omgeving om de voetbalwedstrijden van het WK te zien in een café of zo. Ook maken we kennis met de vertrekkers lichting 2010 die hier uiteindelijk met zo’n 11 schepen aanwezig zijn (de La Luna, de Blue Spirit, de Tin Hau,de Flying Arrow, de Aquaholic, de Liberty, de Pelagie, de Luna Verde, de Flying Swan, de Wing IV en de Ilona). Wij zijn al een paar dagen opgetrokken met Willem van de Flying Swan en Joop en Meta van de Ilona maar nu gaan we dus nog meer Nederlanders tegenkomen de komende tijd in de Spaanse Ria’s en langs de Portugese kust. De dagen hier in Coruna verlopen in een sloom en gemoedelijk tempo: we lezen, computeren, doen boodschappen, lezen, wandelen in de stad, lezen, biertje drinken op een terrasje, kortom het fraaie leven.

computeren tot je erbij neervalt (of totdat de nacht valt)

je kunt hier leuk winkelen, doen we niet, maar het kan

Het weer is elke dag redelijk tot mooi, maar alleen als de zon schijnt en als het in de haven niet te hard waait, en dan is de temperatuur ook ineens wat ik me daarvan voorstelde, maar dat is beslist niet de hele dag het geval. Onder de bimini is het nu nog gewoonweg te fris. Joop die voortdurend in een enkel hemd en korte broek rondloopt verslijt mij voor gek als ie mij in twee of drie lagen kleding aantreft. Op dinsdag  pakken Ingeborg en ik voor het eerst de klapfietsen en rijden naar de Torre de Hercules. (foto’s). Een prachtige vuurtoren, de oudste werkende ter wereld, nog door de Romeinen gebouwd in de tweede eeuw na Gristus. Vervolgens trappen we langs de boulevard om de oude stad heen en dwars door het centrum weer terug.

de torren van Hercules

mooie lantaarnpalen; als we in Nederland net zoveel geld hebben als in Spanje moeten we dat ook doen!

en hier zijn we aan de andere kant van de baai, je kunt de torren nog een beetje zien

‘s Avonds maken we mee dat Nederland in de halve finale wint met 3-2 van Uruguay. Dat zagen we met de Nederlandse kolonie in een Sportcafe in de binnenstad. Een gekkenhuis maar wel heel gezellig. De dag daarna speelt Spanje tegen Duitsland. Dat wordt helemaal een dolle boel. Op het grote plein voor het stadhuis (plaza Maria de Pita of zoiets) is een reusachtig scherm op een podium neergezet, waar een paar duizend mensen naar de wedstrijd kijken. De eerste helft kijken wij daar ook, Joop en Meta haken af. Wij vinden het daar eigenlijk ook niet echt gezellig. De anderen van de vertrekkers ook niet dus na de pauze kijken we weer in het Sportcafe naar de tweede helft. Mijn oren tuiten er nog van. Dat wordt zondag dus een finale tussen Nederland en Spanje. De algemene mening is dat we morgen wel een deurtje verder kunnen, naar Ria de Corme y Laxe. We hebben het hier wel gezien. Dat gaan we dus doen. Voor we naar bed gaan maken we alles klaar om te vertrekken.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s