Donderdag, 8 juli 2010

A Coruna – Ria de Corme y Laxe

dag datum Wind Weer
Donderdag 8 juli 2010 alle richtingen, uiteindelijk Noord 3-5-0 sMorgens onweer, hagel en regen, zeilpakkenweer
vertrek aankomst logstand motoruren
10.30 uur 17.00 uur ? (schoepje van de gever zat vast) 3351,9

Wat een dag. Het begon vandaag (wij zouden vertrekken) met een gigantische onweersbui, zwaar jagende donkere wolkenflarden tegen elkaar in, bliksemflitsen, donderklappen en hagel- en regenbuien. Pas om 10.30 uur klaarde het op en vertrok de hele meute. De Liberty en de Flying Arrow waren al eerder vertrokken en kregen de hele zooi op hun kop. Vandaag veel gemoterd, ook een flink stuk gezeild met behoorlijk wat wind, snelheden gehaald van 7,9 knoop. Wij vonden dat er een giga-deining stond. Ik heb een serie foto’s gemaakt van de Ilona waar best een aardige indruk van de deining van kan worden verkregen.

je houdt je hart soms vast (zinkt ie of zinktie niet?)

Corme is niet een bijzonder fraai plaatsje maar je kunt er goed ankeren en je ligt beschut tegen Noordelijke winden. De omgeving is wel schilderachtig. Hier zien wij de eerste Vivero’s, vierkante drijvende eilanden waar dingen in worden gekweekt, wat dat is weten we nog niet, zoeken we uit. Hier zijn we niet naar de kant geweest, wel naar Joop en Meta voor  “een koppie thee” en om de foto’s op Joop z’n computer te zetten.

Corme

de Flying Swan, de Blue Spirit, Tin Hau en La Luna (niet noodzakelijk in die volgorde)


Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s