Vrijdag, 9 juli 2010

Ria de Corme y Laxe – Ria de Camariñas

dag datum Wind Weer
Vrijdag 9 juli 2010 0 Mist tot slecht zicht, geen wind
vertrek aankomst logstand motoruren
09.45 uur 13.00 uur 2476 (schoepje draaide weer maar niet van harte) 3355,25

Slecht geslapen. 04.00 uur wakker, het is windstil en donker. Toch maar weer het bed in. Tot 08.00 uur geslapen. Eruit. Ontbijt, lezen, het is mistig je kunt de overkant niet zien.

nevelig maar het trekt hier al een beetje op

Joop komt bijna tegen een andere boot aan die gisteravond vlakbij voor anker ging, de sukkel. Hij gaat nu zelf maar anker op en op weg naar Camariñas. We zien mekaar daar wel weer. Om 09.45 uur gaan wij ook maar. Rotdeining buiten. Wordt er een beetje misselijk van zelfs. Net een wasmachine. De zon probeert door te breken maar dat gaat moeizaam. Het zicht is slecht tot zeer slecht en vóór Camariñas komen we in een vette mistbank terecht. Lang leve de radar! Telkens als er een stip verschijnt op de plotter blijkt daar inderdaad een boot uit de mist op te doemen. Dat werkt dus gelukkig goed. Als we de Ria de Camariñas invaren is de mist ineens weg en schijnt de zon volop.

daar liggen we met z’n allen

Achter ons zien we de masten van de Aquaholic en de Blue Spirit in de zon blinken maar de schepen zelf zitten helemaal in de mist, raar gezicht. De mooiste Ria tot nu toe. Veel ankermogelijkheden. Wij gaan vlak voor het stadje voor anker. Joop ligt er al (de Ilona bedoel ik dan, hè). Blue Spirit en Aquaholic gaan de jachthaven in. De Flying Arrow ligt aan de overkant voor anker. Zij komen langs met hun bijboot. Kwamen gisteren hier al aan en gaan boodschappen doen. De Flying Arrow gaat ook de haven in, oh nee, toch niet. De La Luna gaat ook voor anker. Later volgt Tin Hau. Ook de Liberty ligt hier. De zon brandt nu eens een keertje lekker. We gaan met het bootje naar de kant. Het dorpje verkennen en we maken een wandeling in de richting van een dennenbos achter het stadje op de heuvels. Daar staan ook Eucalyptusbomen. In de schaduw is het nu prettig. Eindelijk zomer?

eucalyptusboom

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s