Zaterdag, 17 juli 2010

Ria de Muros – Ria de Arosa ( Santa Uxia de Ribeira)

dag datum Wind Weer
Zaterdag 17 juli 2010 N tot NO 1-4 Zonnig
vertrek aankomst logstand motoruren
08.30 uur 14.30 uur 2550,1 3366,51

Vannacht geen oog dicht gedaan vanwege de oerwoudgeluiden uit bonkende luidsprekers op de kant. Pas om 06.20 uur vanmorgen stierf de “muziek” uit. Wij konden dus nog een uurtje slaap pakken. Je bent toch mooi gezegend als je in deze contreien bent tijdens de zgn. Maria- of Carmenfeesten. Ingeborg zegt: je moet niet liggen te z…..euren, je bent hier in een ander land, een andere cultuur, andere zeden en gewoonten, dat moet je respecteren en je moet er juist van proberen te genieten. Ja Ing, je hebt gelijk. Ik zal mijn leven beteren, de cultuur opsnuiven, begrip opbrengen voor wat ik aantref en niet meer zeuren (toch denk ik erover om mijzelve te bewapenen als we in de volgende Ria weer worden “beschoten” met knalvuurpijlen terwijl je bijna je eerste slaap te pakken hebt). Om 08.30 uur anker op. Er stond wat wind. Hoopvol de zeilen gehesen.

hoopvol de zeilen gehesen

Ook Ilona hees de zeilen, maar na enige tijd, we waren toen al hoog en breed op de lange deining buiten de Ria, kakte de wind weer in en was het weer moteren geblazen. Uitlaatgassen vreten dus met die Noordenwind. Zo ploeterden we een paar uurtjes verder. Geen dolfijn gezien. Lekker rollebollen in de deining tot de wind weer iets aantrok en we een meer Zuid-Oostelijke koers konden varen naar de zuidpunt van Isla Salvadora om vervolgens naar het Noorden te koersen de Ria de Arosa in.

Isla Salvadora

De wind nam echter alweer gauw af waardoor de snelheid terugliep naar minder dan 2 knopen. Ik heb toen nog even geprobeerd een vis aan de haak te slaan met de paravaan. Noppes dus.  Moterend bereikten we het plaatsje Santa Uxia (of: Eugenia) de Ribeira. We hadden met Joop afgesproken daarheen te gaan om boodschappen te doen en te kijken of we van daaruit naar Santiago de Compostella konden komen. Boodschappen lukte wel en internetten ook, op een terrasje (tegen betaling) maar over Santiago enz. hebben we het niet meer gehad. Komt wel. De Liberty kwam kort na ons hier ook binnen en na de boodschappen zagen we ook de Aquaholic en de Blue Spirit weer. Dit was een prachtige, zonnige, warme dag die wij besloten met een uitgebreide maaltijd aan boord klaargemaakt op de Cobb barbecue. Lekkere stukjes kipfilet, Spaanse barbecueworst (heerlijk!), gampignonnetjes, paprika, ananas en platanos (een soort banaan maar veel lekkerder). Gelukkig valt het hier wel mee met de festiviteiten zodat wij misschien wel iets beter kunnen slapen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s