Zondag, 18 juli 2010

Ria de Arosa ( Santa Uxia de Ribeira) – Ria de Arosa (Vilagarcia)

dag datum Wind Weer
Zondag 18 juli 2010 N tot NO 0 – 2 Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
10.00 uur 15.00 uur 2563,2 3367,9

Iedere keer als ik wakker word denk ik dat het pas half zes of zes uur is. Het blijkt dan al 07.00 uur of 07.30 uur te zijn. Op deze breedte komt de zon laat op. Daar moet ik aan wennen. Om 10.00 uur gaat het anker op. Joop is ook al bezig. Er staat een licht windje en we kunnen dus zeilen. Vandaag geen gemoter. Vilagarcía, achter in de Ria, staat voor vandaag op het programma omdat we morgen naar Santiago de Compostella willen. Dat betekent dus 2 nachtjes in een jachthaven; Marina Vilagarcía. De zon schijnt van meet af aan. Heerlijk. Het belooft een warme dag te worden. De route naar Vilagarcía is niet bezeild; we moeten recht tegen de Noordenwind in. In dit geval is dat geen bezwaar want de wind is zeer licht en aan de wind zeilend klappert er niets, dat is meegenomen en we hebben geen haast. Zijn we onthaast? Het water is heerlijk vlak, nauwelijks deining. Tot voorbij Isla de Arosa kunnen we echt zeilen, toch zeker een mijltje of acht (met een snelheid van een knoop of 2,5). Een keer of zes overstag tussen de Vivero’s en eilandjes met rotsen die op paardedrollen lijken en dan hebben we Vilagarcia in de peiling.

paardedrollen

Vilagarcía in de peiling

Het wordt steeds warmer en na Isla de Arosa is de wind echt op. Daar zien wij trouwens ook voor de tweede keer (pas) deze reis een drietal dolfijnen; twee grote en een heel kleintje ertussenin. De Ilona komt al moterend op ons af en wij starten ook de motor. In de jachthaven die erg lange steigers heeft en naast een haven voor grote zeeschepen ligt meren we af voor 22 eurootjes. Valt dus reuze mee. De ontvangst is reuze gastvrij en vriendelijk. Ik wil hier toch even kwijt dat Spanje tot nu toe ontzettend meevalt. De mensen zijn bijna altijd open en prettig in hun reacties op ons. Het is des te spijtiger dat wij zo weinig van hun taal begrijpen en ik voel me steeds lulliger dat ik niet meer m’n best heb gedaan om die te leren. Toch blijven zij geduldig (op een enkeling na, maar die heb je in Nederland ook) en proberen jouw handen- en voetenwerk te begrijpen. Overigens is er altijd ook wel iemand te vinden die iets van de Engelse taal spreekt en/of begrijpt. V. is een middelgrote stad met een leuke kern van winkelstraten en straatjes met veel terrasjes, die ‘s middags zijn uitgestorven maar ‘s avonds krioelen van het volk. Ik moet zeggen dat wij dat ritme nog niet te pakken hebben: we willen nog steeds boodschappen doen op tijdstippen dat de Spanjaarden Siësta houden. Na vandaag moeten we ons echt gaan aanpassen, want het is met 30 graden in de schaduw toch echt te dol om met boodschappentassen te gaan sjouwen! Onze echt eerste warme dag van deze vakantie; jéééééééh…. Dat wordt wat morgen als we naar Santiago enzovoort willen..! Ik ben zo onthaast dat ik morgen het verhaal over Santiago wel schrijf, ik heb er nu geen zin meer in, ik ga naar bed (het is nu 19 juli en vandaag zijn we naar Santiago geweest en dat schrijf ik morgen op, als we verder zijn gevaren naar Ria de Pontevedra).

deze aardappel hebben we maar niet meer opgegeten


Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s