Dinsdag, 20 juli 2010

Ria de Arosa (Vilagarcia) – Ria de Pontevedra (Playa de Silgar)

dag datum Wind Weer
Dinsdag 20 juli 2010 0 Beaufort Bewolkt
vertrek aankomst logstand motoruren
09.15 uur 14.00 uur 2582,8 3372,6

Met S. de C. nog in onze vezels staan we op, douchen nog een keer en halen de borg van de electronische kaart terug, zien dat Joop ook al bezig is en gooien los. We drijven langzaam van de steiger af. Buiten tuigen wij op en proberen te zeilen. Het lijkt of er wat wind staat. Whatamistakeatomake. Hup, zakken die handel maar weer en moteren. Onderweg komen we komische kereltjes tegen die in een roeiboot aan het vissen zijn en met roeiriemen proberen op hun plaats te blijven; anders kan ik het niet omschrijven.

tegen de stroom in roeien

Geen idee wat ze doen. Verder valt er niet zoveel over deze trip te vertellen. Het kustlandschap blijft fascinerend; de bruine bergen, hier en daar bedekt met naaldbossen, scherpe rotsen rond de kapen, allemaal even mooi. Jammer dat het vandaag niet zulk mooi weer is. Uiteindelijk knapt het iets op en dan komen we bij Playa de Silgar in de volgende Ria: de Pontevedra, ten anker, tussen Port Novo en Sanxenxo in.

ten anker voor Blankenberge…

Het doet hier ook ietwat massaal aan, in weerwil van onze verwachtingen. Joop gaat even tanken bij de jachthaven en komt dan ook naast ons voor anker. We gaan hier niet aan wal. We zien dit als een tussenstop op weg naar Islas de Cies, morgen. We drinken een koppie thee bij Joop en Meta en dan begint het te regenen: horizontale regen. Op onze boot wordt de hele zooi zeiknat, ondanks de bimini. Lekker dan. Nog even lezen in een verhaaltje van Heinz G. Konsalik (wat kan die man fantaseren, zeg!) en dan naar bed.

Joop moet even tanken

dit uitzicht hadden we ook op deze ankerplaats

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s