Woensdag, 21 juli 2010

Ria de Pontevedra (Playa de Silgar) – Islas Cies

dag datum Wind Weer
Woensdag 21 juli 2010 1 – 3 B N – NW Zonnig, 5 makrelen
vertrek aankomst logstand motoruren
09.00 uur 13.00 uur 2590,4 3373,08

Afgezien van wat gerol en geklapper was dit een lekker gezapig tochtje naar de eilanden genaamd Islas Cies, die dwars voor de Ria de Vigo liggen. Eén van de bestemmingen van onze tocht waar ik al zo lang over loop te mekkeren en te romantiseren. We gingen zo langzaam (1,5 tot 2 knopen of zo) dat ik onderweg mijn nieuwe blinkertje achter de boot heb uitgevierd. Laat ik het maar weer eens proberen, dacht ik. Binnen de kortste keren hing er een forse makreel aan. Nog een keer uitgevierd en ik kon ‘m meteen weer binnenhalen: nummer 2. En zo ging dat nog 3 keer.

jullie zien er straks heel anders uit, jongens!

We zaten kennelijk bovenop een grote school van die rovers. Als ik de vis van het haakje haalde (een hoop ruk- en trekwerk) ging Ingeborg even over de buiskap heen in de verte staren.

niet omkijken, hoor!

Joop over de marifoon gebeld dat we vanavond op het strand van Cies makrelen gaan roken. Meta maakt een salade. In 8 meter water gaan we voor anker bij het eiland van mijn dromen: geen bebouwing, wel bebost, wit strand en helder water.

nou ja, wit, bijna wit dan

Er zijn wel mensen, vrij veel zelfs. Er is een uitgestrekte camping met allemaal gelijkvormige tenten, geen bungalowtent te zien. Ik denk dat het huurtenten zijn.

allemaal puptenten (of is het: pubtenten?)

Er zijn twee restaurantjes, toiletten, een winkeltje en dat is het wel. Je kunt er heerlijk wandelen door het bos op de berghelling naar de vuurtoren of een uitkijkpunt over de Atlantische Oceaan.

hij staat ook uit te kijken

‘s Avonds hebben we met z’n vieren lekker op de rotsen naast het strand de makrelen gerookt en verorberd. Met de nodige glaasjes wijn erbij natuurlijk. De foto’s spreken voor zichzelf. Bij de terugtocht naar de boot brak de breekpen van Joop zijn buitenboordmotor, zodat wij hem naar de Ilona hebben gesleept, zeiknat door het buiswater en de inmiddels stevige tegenwind. Hieronder volgen de foto’s van de makreelrokerij:

 


Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Woensdag, 21 juli 2010

 1. Chris Savage zegt:

  Hi Guys,

  It was great meeting you in Royan and sailing ‘in company’ to Capbreton. We sailed as far as Zumaia before starting back and are now back home in rainy England. You are evidently still enjoying your trip – we hope it continues to go well. All the way back to England we kept meeting people who thought we were mad to be going north – maybe they were right 😉

  Like

 2. marga zegt:

  Hoi Ingeborg en Willem,

  Eindelijk de gelegenheid om jullie reisverhalen te lezen! Want Ingeborg, ik ben je natuurlijk niet vergeten, maar het was hier weer veel te druk, eerst school, je herkent het vast nog wel een klein beetje Ingeborg 🙂 en afgelopen week de verhuizing naar een verzorgingshuis van mijn schoonmoeder. Erg leuk om jullie verhalen te lezen, het wordt een aardig boekwerk, mijn complimenten! Jullie vermaken je wel en doen veel nieuwe indrukken op en lezen natuurlijk. Het is jullie van harte gegund en ik blijf de komende tijd jullie wetenswaardigheden volgen. Heel veel groeten vanuit Landsmeer! Marga.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s