Donderdag, 29 juli 2010

Figueira da Foz – Nazaré

dag datum Wind Weer
Donderdag 29 juli 2010 0 B Mist
vertrek aankomst logstand motoruren
11.30 uur 18.00 uur 2728,3 3395,88

De dag begint met dikke mist over de hele haven. We zouden om 08.00 uur weggaan maar stilzwijgend doen we dat maar niet. We hebben wel radar, maar waarom de goden verzoeken? We spoelen het dek, de bijboot, hijsen die aan dek, ruimen op, gaan een beetje lezen, drinken koffie. Het is een vieze haven: plastic zakken, zieke inktvissen en andere troep drijven langs. Om 11.00 uur laat Joop zich uit zijn isolement in het onafgemaakte, bescheten deel van de jachthaven afzakken naar een vrijgekomen box tegenover ons om te gaan onderhandelen met de havenmeester, met het reeds vermelde resultaat. Volgens onze Zweedse buren kunnen we niet in Nazaré terecht omdat daar voor de Ilona geen plaats is en Peniche is gesloten omdat de steiger kapot is (!). Wat dan? Naar Cascais? Dat is 90 mijl en  dat wordt dus nachtwerk. De havenmeester heeft voor Joop gebeld met Nazaré en daar kunnen we toch terecht. We gaan dus weg als de mist een beetje minder is. Maar buiten blijft het tobben en de radar biedt dan uitkomst. De hele rit voltrekt zich in een waas maar verloopt zonder problemen. Dat was weer een dagje zeezeilen! Ik vraag me af na hoeveel motoruren ik de motor moet vervangen. Maar intussen komen we wel steeds een stukje dichter bij ons doel van dit jaar: de Algarve. Ondanks de berichten en de gegevens in de Reeds is er plaats zat in Nazaré, ook voor de Ilona. De prijs is pittig; we zijn nog niks gewend waarschijnlijk. Het plaatsje stelt teleur. Het is een heel eind lopen naar het dorp, dat niet de moeite waard blijkt te zijn volgens Joop, Meta en Ingeborg. Want ik ben thuis gebleven om eindelijk weer iets op de weblog te zetten en de email te lezen. Ik schiet niet op.

wazig

vaag

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s