Woensdag, 4 augustus 2010

Lissabon – Cascais

dag datum Wind Weer
Woensdag 4 augustus 2010 0 – 6 B, alle richtingen Zonnig
vertrek aankomst logstand motoruren
10.45 uur 13.45 uur 2807,7 3409,56

Nog even gauw boodschappen in de supermarkt vlak bij de haven (toch nog pittig zo’n wandeling in de blakerende zon). Moeilijk te ontmaskeren als supermarkt: er staat Barclays op de gevel. Redelijk grote winkel. Het is echt warm.

nog even boodschapjes gedaan

Hup, op weg naar Cascais want daar willen we ankeren en vandaar naar Sines morgen. Gemoterd en gezeild, gemoterzeild als het ware. Nog even genoten van uitzichten op de cruise- en containerterminal, de brug die nu nog erger stonk en de Torre de Belem natuurlijk.

bedrijvigheid in Lissabon

hij stond er nog steeds, de rest wacht op hun beurt….

Op die momenten liet de wind het afweten en het zeilen lukte niet zo best. Vooral de herrie van de brug begon irritant te worden, dus ging het ijzeren zeil er weer bij. In C. ging het weer pittig waaien uit het Noorden. Die Portugese Noord moet je vooral niet onderschatten; het kan gemakkelijk windkracht 7 worden in de stoten. Het werd nog erg gezellig bij Joop en Meta want zij kregen telefoon van Joop Jr., Ivan zijn zoon en Jella, zijn vrouw. Die deden net of ze ons zagen op Google Earth, terwijl ze aan de kant stonden te wachten in de jachthaven om opgehaald te worden. De verrassing was zeer groot, Joop en Meta wisten van niks. Ik heb ze opgehaald omdat wij op dat moment op de Ilona “aan de thee” zaten. Het werd een natte bedoening met deze wind. Lachen, man! We hebben met zijn allen veel wijn gedronken en zelfgemaakte paella gegeten. Ik weet van die avond niet zo veel meer. Ik heb geloof ik nog gedoucht om het zout kwijt te raken. Ingeborg was not amused (had zelf ook teveel gez….dronken).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s