Zondag, 8 augustus 2010

Sines – Sagres (baai met een strand)

dag datum Wind Weer
Zondag 8 augustus 2010 0 – 7 B Oost tot Zuidoost Hele dag bewolkt, pas na 17.00 uur zon
vertrek aankomst logstand motoruren
06.30 uur 18.00 uur 2913 3423,52

Voor ons doen een vroege start. Het zou een dag worden van heel veel geknutsel met zeilen vergezeld van het onvermijdelijke: motor aan, motor uit, motor aan, motor uit. Het was een heel eind op die manier. Gelukkig werden wij onderweg vergast op een geweldig dolfijnennummer: wel een stuk of twintig van die beesten bleven gedurende 15 minuten op, onder, achter en voor de boot hun kunsten vertonen.

moooooooi……..!

Deze keer was het makkelijker om wat fotootjes te maken. Sommigen bleven op hun kant meezwemmen om ons aan te kijken! Ge-wel-dig! De laatste 18 mijlen werd het wat onrustig door de toenemende wind. De temperatuur nam ook toe dus dat vergoedde veel. Dan lijkt het allemaa minder erg. Onder gereefd grootzeil slechts de kotterfok uitgerold scheurden wij om Cabo Sao Vicente heen.

Cabo Sao vicente met een obsceen rotsje voor de deur…..

Dit is de meest Zuidwestelijke punt van het Europese vasteland. De wind kwam gelukkig van het land dus de opbouw van de golven bleef beperkt doch was desondanks toch niet te onderschatten. We maakten flinke klappen en duikelingen. Eenmaal “de hoek om” werd de zee gelijkmatiger en konden wij op ons gemak opwerken naar de allereerste ankerbaai aan de Algarve, vlak onder de volgende kaap: Kaap Sagres. Voor een strandje waar nog mensen rondstruinden, vlak naast een Duitse catamaran en de onvermijdelijke discoboot lieten wij het anker vallen in 7 meter water. We zijn”thuis”! In de Algarve! Joop nodigde ons meteen uit voor champagne bij hem aan boord, speciaal bestemd voor deze gelegenheid!

strandje bij Sagres

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s