Woensdag, 1 september 2010

Alvor  – Ilha da Culatra

dag datum Wind Weer
Woensdag 1 september 2010 0 Beaufort Overwegend bewolkt, later zon
vertrek aankomst logstand motoruren
08.30 uur 17.00 uur 3046,9 3453,97

Na een laatste zwaai naar Joop en Meta, die wij 6 september weer op het vliegveld van Faro zullen zien, gaan we ankerop en stomen de lagune uit. Ik voel me beroerd. Is het de biefstuk of wat anders? Ik hou het op de biefstuk. De zee werkt ook niet erg mee. Geheel onverwacht staat er een giga deining, zo hoog als we hier aan de zuidkust nog niet hebben meegemaakt. Bij de kapen wordt de deining nog eens verstoord door kruisende golven wat de bewegingen van het schip er niet prettiger op maakt. Ik ga zelfs langdurig op de kuipbank liggen met mijn ogen dicht want ik ben er na aan toe om de vissen te voeren, voor het eerst na ons vertrek uit Nederland! Ik laat aan Ingeborg de uitkijk over naar visstokken, bollen, touwen en andere ongerechtigheden die hier af en toe ronddrijven. De stuurautomaat doet de rest. Na Albufeira wordt het beter en de zee wat platter. Bij Culatra is het weer een bende maar het duurt niet lang. We gaan ook hier weer voor anker op vrijwel precies dezelfde plek als vorige keer. Geinig. Op zee zag je niemand maar hier is het nog net zo druk met ankeraars als in het hoogseizoen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s