Donderdag, 2 september 2010

Ilha da Culatra – Vila Real de Santo Antonio (VRdSA)

dag datum Wind Weer
Donderdag 2 september 2010 0 Beaufort, pas bij aankomst gaat het 4 tot 5 waaien (gvd!) Alleen maar zon
vertrek aankomst logstand motoruren
07.30 uur 14.15 uur 3077,5 3459,02

Weinig over te vertellen. Het zeilen was niks. De kust blijft mooi. We moesten een enorm gebied omzeilen dat op kaart stond aangeduid als “Fish Haven”. Het blijkt dat daar gigantische velden van gele bollen, aaneengeregen tot lange lijnen een soort kweekvijver afbakenen waar af en toe een groot vissersschip met een kraan en een groot net in komt “graaien”. Het gebied is afgebakend met Kardinale tonnen (niks religieus aan; een goddeloos zooitje is het!). Onderweg liggen lezen, terwijl de stuurautomaat stuurt, in Henning Mankell’s “De Chinees”, een hoogst onwaarschijnlijk maar zeer onderhoudend en goed geschreven verhaal, gekregen van Arie en Maria van de Summerwine. Ik vin dit zeer goed leesvoer, benadert het niveau van Stieg Larsson. Saai al dat mooie weer. In VRdSA, waar het ondertussen lekker waait, treffen we aan de visitorsteiger de Mi Dushi, die we eerder op Ile d’Yeux in Frankrijk tegenkwamen, aan die straks naar de overkant (Ayamonte) verhuist.

de marina van Vila Real de Santo Antonio

We melden ons bij de vriendelijke havendame in het airconditioned kantoor (EU-subsidie). Tot onze grote teleurstelling heeft ze geen plek voor 3 weken! Misschien heeft ze morgen een beter bericht, belooft ze ons. We blijven deze nacht en gaan morgenochtend met de ferry naar de overkant, Ayamonte, Spanje om daar in de jachthaven naar de mogelijkheden te informeren. Weer wat nieuws: toegang tot hek, douche en toilet wordt verkregen door een vingerafdruklezer (twee maal woordwaarde). EU subsidie zeker? En hier hebben we WIFI! Op de boot! Graties! Jammer dat we hier dus waarschijnlijk niet blijven. Vandaag een beetje rondkijken in het stadje dat, net als Lissabon, na de grote aardbeving in de 18e eeuw met kaarsrechte straten is behept maar best een knusse sfeer uitstraalt, en dan morgen hopelijk naar een vingersteiger hier of anders naar Ayamonte.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s