Donderdag, 26 augustus 2010

Alvor 2

Vandaag donderdag zijn Joop en ik met Tommy “Hilfiger” in zijn Citroen XM naar Lagos geweest, een ritje van een klein half uur langs allerlei kronkelwegen door dor en droog Portugal, langs de rivierbedding van deze delta. Tommy z’n hond Jilly ging ook mee want die kan niet alleen op de boot blijven want dan vreet ie alles op, d.w.z. hij kauwt alles kapot, zo erg mist ie zijn baasje. Tommy moest naar de watersportwinkel op de jachthaven van Lagos en daarna naar de Aldi. Een buitenkansje dus. Een warm ritje. Onderweg namen we de toestand in de wereld in het algemeen en die in Portugal in het bijzonder onder de loep. Het is overal hetzelfde vonden wij: domme politici, geldverkwisterij van de EU, toenemende criminaliteit, zwervers, Roemenen, zigeuners en ook de overbevolking en zo. Meningen hadden we genoeg maar we wisten (niet echt) geen oplossingen. Ondertussen deed de elektrische knop van het raampje rechtsachter het niet meer en kreeg ik het erg warm, terwijl Jilly af en toe in mijn gezicht zat te hijgen (wat zou ie gister gevreten hebben?). Joop kocht een ankerbol en een opstapfender en ik kocht twee oogmoeren om het bijbootje te kunnen ophijsen. Tommy moest een nieuwe dekdoorvoer hebben en die vond ie. De winkel was/leek klein en rommelig maar ze hadden vrijwel alles. Op de terugweg langs de Aldi alwaar ik ruimschoots goedkoop bier insloeg en nog het een en ander. Ook Joop en Tommy kochten het nodige dus dat was even proppen in de kofferbak. Op de vrijwel lege parkeerplaats zat een bedelknul die naar mij toekwam bij de auto en kennelijk was het zijn bedoeling te vragen of hij mijn karretje (met de munt erin) naar de winkel mocht terugbrengen. Toen ik dat doorhad mocht ie dat van mij. Op de boulevard werd alles uitgeladen en in etappes naar de bijbootjes gesjouwd. Een geslaagde expeditie, vooral ook door het lekkere weer. Terwijl wij weg waren kwam er een Duitser uit Stavoren ankeren. Het schijnt een vermakelijk tafereel te zijn geweest. Hij was kennelijk een beetje omslachtig en dom bezig volgens de verhalen. Het slot van het liedje was dat hij vlak bij ons kwam liggen; te dichtbij eigenlijk. Wij proberen ons daar niet al te druk over te maken, dat is niet goed voor je bloeddruk met die hitte. Wij gingen een bakkie thee drinken bij Joop en Meta en vandaar konden wij genieten van het gelamenteer en geklaag van de Duitser die naar ons keek en stond te wijzen alsof het onze schuld was dat hij te dichtbij lag. Vooral zijn, overigens zeer fraai gebouwde, “vrouwtje” kreeg het zwaar te verduren. Het theedrinken werd een vrij uitbundige aangelegenheid. Het was erg gezellig maar wij gingen wel om 08.30 uur Portugese tijd naar bed.


Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s