Zondag, 29 augustus 2010

Alvor 5

Slecht geslapen. Het was koud vannacht. Verstopte neus. Het is zondag vandaag dus er moet gewerkt worden. De windvaanstuurinrichting moet worden opgeborgen onder de bedden in het voorschip. Ook het grootzeil dat we nog steeds niet hebben verwisseld met het ouwe zeil en al vijf maanden in de weg ligt in de hondekooi moet in de voorpunt gedouwd. De planken waarmee we van de kuip een tweepersoonsbed maken moeten ook uit de voorpunt worden gehaald. In dit klimaat is dit een hele klus waar beslist een koffiepauze in moet zitten omdat de zware Talalay Latex Neptune-matrassen en de lattenbodems moeten worden verwijderd, plus alle andere troep die nog op bed ligt natuurlijk. Bootje weer uit de mast laten zakken en even met Arie boeken geruild. Joop heeft met Tommy gepraat over de mogelijkheden voor overwinteren. Volgens hem is de Rio Guadiana ook niet zo geslaagd vanwege de mogelijkheid van zware overstromingen waarbij de pontoons bij Alcoutim onder water kunnen worden getrokken (is al eens gebeurd) en jijzelf de rivier afspoelt met je boot, hup de zee weer op. We praten nu ook al een beetje over de Marokkaanse kust en dan verder langs Algerije naar Tunesië. Ingeborg en ik gaan morgen naar de marina van Portimao om te informeren naar de prijzen voor een ligplaats voor 3 weken. Des middags gaan we gezellig uit eten in het beste restaurant van Alvor waar we weer een Frango Pirri Pirri (zeer hete kip) eten, besprenkeld met twee flessen wijn (met z’n vieren hoor).

het is al bijna op, zo lekker

Bij het aanleggen kreeg ik het nog even aan de stok met een Portugees die zwak in zijn hoofd werd toen hij aan kwam varen met wat passagiers en wilde aanleggen op wat kennelijk zijn plekje was en daar twee of drie rubberbootjes in de weg vond liggen. Razend en tierend en scheldend ramde hij de bootjes (waaronder de mijne) en begon ze los te gooien. Ik zag dat vanaf de loopbrug aan en liet dat niet gebeuren met mijn bootje. Ook ik schold hem uit in het Engels weliswaar en rukte hem het touw uit handen en verlegde zelf mijn boot. Dus niet alle Portugezen zijn vriendelijk, maar ja dat soort kom je in elke nationaliteit tegen.


Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s