Maandag, 30 augustus 2010

Alvor 6

Vandaag gaan Joop en Meta naar een kennis in Lagos die daar een huis heeft en gisteren is aangekomen uit Nederland met een kar vol spullen voor Joop, zoals zijn windgenerator bijvoorbeeld en een pallet met antifouling. Na wat vrouwenblaadjes (libelles en margrieten en dat soort dingen hoor, niks anders) op de Summerwine te hebben gelegd voor Maria, gaan wij met bus 7  en bus 2 naar de Marina van Portimao. Mooie jachthaven, beetje groot, je loopt je een ongeluk. Prijzen zijn niet zo dol als we vreesden maar toch nog veel geld. Voor 3 weken zijn we 757 Euro kwijt. We gaan nadenken. Met bus 2 naar het centrum van P. voor een koppie koffie. De buschauffeur was een malloot die zat te schelden op elke medeweggebruiker die hem naar zijn idee dwars zat. Hij zat constant in zichzelf te zwetsen. Na onze ervaring van gisteren was dit opmerkelijk vonden wij, het wordt toch geen trend, hè? De koffie was zeer sterk maar wel lekker. Op de kade werd ons nog door een Engelse dame gevraagd of wij een boottripje wilden maken. Neen, wij hebben onze eigen zeilvaartonderneming zeiden wij. Met bus 10 waren wij in een wip terug in Alvor waar ik een pint bier voor 1,30 euro ging drinken  en Ingeborg iets anders voor 1 euro in een tentje op het pleintje vlak bij het beste restaurant van Alvor. Daar was een aardige Roemeense serveerster die vloeibaar Portugees sprak maar geen Engels of een andere taal. Grappig. We konden nog wel opmaken uit wat zij zei dat 1 september de tent dicht ging want dan was (voor hen) het seizoen voorbij en ook omdat zij in het algemeen weinig klanten trekken. Het plekje is ook niet zo fraai waar zij zitten. Hebben wij weer, vind je een keer een goedkoop adres……. Geprobeerd te bellen met Albufeira voor een vergelijkend warenonderzoek op het gebied van Marina prijzen. Lukte niet, niet te bereiken. Eenmaal terug op de boot kwam Joe Gasfles weer eens langs om te vragen of we nog LED-lampen nodig hadden. Ik vroeg hem om info over moorings, ligplaatsen, mogelijkheden etc. Een heel verhaal over ankeren in Guadiana (goed te doen, maar je moet erbij blijven), Ayamonte, Vila Real de Santo Antonio, Alcoutim. In Alcoutim kun je je boot onder de hoede van een Engelsman, Tony, achterlaten. Hij woont daar in een finca aan de Spaanse kant van de rivier en voor 2 euro per dag houdt hij je boot in de gaten. Soms liggen er wel 8 waar hij op past. Joe heeft goede ervaringen hiermee. Lijkt me toch vreemd: komt ie z’n huis uit rennen, na de hele dag met een verrekijker te hebben zitten kijken om jouw krabbende boot achterna te zwemmen? Welke neemt hij eerst als er een paar tegelijk gaan? Maar Joe brengt ons wel op het idee van VRdSA en Ayamonte die stukken goedkoper zijn (volgens de Reeds) dan Albufeira en Portimao, om van Lagos en Vilamoura maar niet te spreken. Wij besluiten om overmorgen af te reizen naar VRdSA en daar 3 weken te boeken zodat we 6 september met een gerust hart naar Faro kunnen treinen.

heeft niets met het verhaal te maken, maar ik vin zo’n varend schilderspalet wel mooi


Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s