Zaterdag, 4 september 2010

Albufeira 2

Gisteravond waren we nog net op tijd om ons in te sjekken voor drie weken in Albufeira. Onderweg heb ik gebeld. Pas toen ik alle voorvoegsels van 06 of landennummers wegliet en dergelijke, maar gewoon het 9-cijferige op mijn GSM getoetst had, kreeg ik contact met de havendame. Ja hoor, er was plaats genoeg. Dank U wel, zei ik. Eerst zien en dan geloven, dacht ik. Als een gek stoven we met 6,3 knopen (we hadden stroom mee, motor en zeilen bij) op Albufeira aan, want ik wilde alles achter de rug hebben voor ze om 20.00 uur de boel op slot gooien. We haalden het. We kregen onze “ouwe” box van vorige keer, F 19, en daar lagen we, 753 Euro en een illusie armer. Pffff. De nacht was benauwd, warm, heel anders dan in Nederland denk ik. Ik heb om tien voor half drie in de kuip gezeten om weer wat lucht te krijgen. Op de kant stond een malloot (nr. 3) keihard te gillen. Voor de rest bleef je in een tent op de boulevard muziek en hard gepraat horen. Ik raak er aan gewend. Ik wind me niet meer op. Als ik maar weer lucht krijg in mijn sinussen. Na verloop van tijd ga ik weer naar bed, slaap dan wel. Des morgens staan we monter op. Vandaag gaan we de koelkast leeg eten, alle jatbare spullen van dek afhalen en binnen opslaan. Jottum! Ondertussen een zooitje wasjes “draaien” (met de hand dus) en te drogen hangen.

Ingeborg bedient de wasmachine

het is binnen 10 minuten droog

En dan moet ik nog natuurlijk vanaf 25 augustus stukkies schrijven, die we vanavond op het terras tegenover de boot op het weblog gaan zetten. De hele dag is het binnen en buiten zo’n 33 graden celsius, zonder wind, dus een uitstekende basis voor fysieke en geestelijke arbeid. Ingeborg kruipt terwijl ik dit zit te tiepen met haar kont omhoog de voorpunt in om het beddegoed te verwisselen. Af en toe moet ze zitten anders krijgt ze een appelflauwte. Maar u begrijpt het al, terwijl de aardappeltjes in de pan pruttelen en de temperatuur in de kajuit nog verder omhoog drijft, dat met dit geleuter voor vandaag weer een eind komt aan dit verslag. Het is nu namelijk 19.00 uur en ik moet van Ingeborg onder de douche, waarna wij om 19.30 uur gaan eten en om 20.00 uur naar het terras verkassen om te gaan internetten. Dus als u dit vanavond leest is dat vers van de pers. Morgen gaan we naar Faro, zeer vroeg, dan kunnen we tot maandagochtend 07.05 uur de beest uithangen tot we de lucht ingaan.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zaterdag, 4 september 2010

 1. marjolijn zegt:

  Lieve Ingeborg en Willem,
  Wat ontzettend grappig is het dat jullie, net als wij met de motorhome, de boot gewoon moeten stallen voordat je naar nederland teruggaat. En dat het wel eens hectisch kan wezen is duidelijk! Ik begrijp niet alles van het logboek; er zitten natuurlijk scheepstermen in waar ik geen kaas van gegeten heb. Maar het is wel leuk, zo met die foto’s.
  Inmiddels zitten hans en ik dus aan de overkant van het grote water; in een rijdend huisje. We hebben het enorm naar ons zin, maar voelen ons nog niet echt gepensioneerd. Maar dat komt nog wel.
  We zien elkaar mogelijk in december, of zitten jullie dan weer op het water. lekker dat je huis verhuurd is trouwens. Daar wil ik het nog eens met jullie over hebben. Later. groeten,
  Marjolijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s