Vrijdag, 1 oktober 2010

Vrijdag, 1 oktober 2010

Alvor – Ferragudo (tegenover Portimao)

dag datum Wind Weer
Vrijdag 1 oktober 2010 Zuid 2 – 3 B Zonnig!
vertrek aankomst logstand motoruren
10.00 uur 12.15 uur 3162,2 3470,80

We moesten maar weer eens verder. Staalblauwe lucht. Windstil. Motortje op het hek, bootje achter vastgebonden. Het is maar een klein stukkie naar Portimao.

met een sukkelgangetje

Met een sukkelgangetje de lagune van Alvor uitgetuft en buiten de zeilen op en de motor uit. Er kwam een zuchtje dat ons 1 à 1½ knoop snelheid gaf. Genoeg om de paravaan uit te zetten, misschien wil er een makreeltje bijten. De kust kroop traag aan ons voorbij. Diverse fotootjes gemaakt van het strand voor Alvor. Kijk Ing, daar hebben we gewandeld en gezwommen, etc.

kijk, Ing!

kijk, Ing!

Het zeewater is een stuk kouder: 21,5 graden C! Alvor is voor ons een soort thuishaven geworden. Misschien komen we hier nog eens terug dit jaar. Nu willen we eerst even de Rio de Guadiana, de grensrivier tussen Portugal en Spanje, verkennen; kijken of dat iets is om de winter door te brengen. Ik moet ook het een en ander kopen in de Nederlandse watersportwinkel in Ayamonte. Vandaag maar een kort tochtje naar Portimao (5 mijl). Het was een zááálig tochtje. De ankerplek voor het strand van Ferragudo was wat onrustig maar daar moeten we maar weer aan wennen.

de ankerbaai

Ingeborg en ik gingen even naar het dorp wandelen. De bijboot op het strand getrokken en lopen maar. Ferragudo is niet “slecht”! Het was een behoorlijke wandeling maar de moeite waard. Leuke straatjes, geveltjes versierd met de zo langzamerhand vertrouwde tegeltableaus.

overal tegeltjes

doorkijkje

De Tingha van Teade de Fries lag aan een mooring voor het havenbaaitje. Ligt zeker te wachten op de levering van zijn eigen tweede mooring, die hij in Alvor wil neerleggen?

Tingha met Portimao op de achtergrond

Weer terug bij het strand aan onze ankerbaai nog even in het zonnetje een pilsje gedronken op het bijna lege terras. Je ziet hier niet veel toeristen meer, maar wat je ziet kan voor 90% gerekend worden tot de categorie “Grijze Golfers”, waaronder de meesten de Engelse nationaliteit hebben. Eenmaal op de boot zagen we een groot cruiseschip uit Portimao vertrekken.

allemaal koekeloeren!

Joop en Meta kwamen bij ons thee drinken, heel gezellig. Het was om 20.00 uur donker en we gingen “moe maar voldaan” om 20.30 uur naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s