Zondag, 3 oktober 2010

Ilha da Culatra 2

‘S nags begon het te regenen! Neen! De eerste keer dat we dit meemaken sinds we in de Algarve rondhangen. Des te meer reden om lang in bed te blijven liggen en lezen. Ik heb nu “De Terroristen” van Sjöwall en Wahlöö te pakken en ben er alweer flink in op weg. Ik was al begonnen in “De Rebel van Kamtsjaka” van ene Dietrich Hans Teuffen (?) maar die moest maar even wachten. Vandaag blijven we op de boot hangen net als het bijbootje in zijn tuigje mooi aan bakboord.

het weer wordt minder

De weersomstandigheden zijn van dien aard dat die niet als uitnodigend tot een bezoek aan de wal kunnen worden gekenschetst. Fijn is wel dat dat de regenbuien de Wing IV ontdoen van de overtollige zoutlaag op dek, opbouw en ramen. De gordijntjes voor de ramen van de kajuitopbouw gebruikten wij als zonnescherm om de hitte buiten te houden. Die werden daartoe gesloten en met knijpers bijeengeknepen.

voor…

…en na

Nu het niet meer zo uitzonderlijk warm is kunnen ze weer open blijven en netjes bijeengebonden worden. Dat werkje dat precies 1 minuten duurde kon ik nu mooi doen, met dat slechte weer. Het waait hard maar desondanks trotseren de golven en steken met hun “Betweter” uit Schiedam het hele stuk van 50 meter water over om bij ons koffie te te komen drinken, want Joop weet dat wij “Knoppers” serveren bij de koffie (als u wilt weten wat Knoppers zijn, dan kunt u die vraag stellen op het weblog; u krijgt gegarandeerd antwoord, kan effe duren, dat wel).

ze werden wel een beetje nat

De gehele dag blijft het betrokken. De zon krijgt hoegenaamd geen kans. Ik begin meteen te twijfelen aan de zin van ons verblijf alhier. Moeten we maar terug? De boot op een dieplader en wij met het vliegende warenhuis? Dat soort dingen. Gelukkig word ik door Ingeborg terechtgewezen in mijn labiele houding en de bemanning van de Ilona montert mij in de vooravond weer op door bij hen aan boord drie verschillende soorten “thee” te schenken. Om niet het risico te lopen in de verkeerde bijboot richting Olhao (dat ligt 3 mijl verder in de tegenovergestelde richting) te varen, breken Ingeborg en ik om ongeveer 08.15 uur de, te, gezellige bijeenkomst af en geraken heelhuids op onze eigen drijfhut. Ik zie in de hoge golven geen kans meer het bootje aan de bakboordkant op te hijsen en bind hem achter maar vast. Het schijnt nog heel hard te zijn gaan waaien die avond maar daar hebben wij helemaal niets meer van meegekregen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s