Woensdag, 6 oktober 2010

Ilha da Culatra – Vila Real de Santo Antonio

dag datum Wind Weer
Woensdag 6 oktober 2010 Weinig tot geen wind Zonnig maar niet echt heel warm
vertrek aankomst logstand motoruren
08.00 uur 15.00 uur 3227 3478,6

Ik druk op de rechterknop in het dek en ik hoor een dof geratel maar er gebeurt niks. De nestenschijf van de ankerlier blijft gewoon stilstaan en denkt doe jij het zelf maar. Potgloeiende….! Een gevoel van wanhoop overvalt me. Ik moet het echt met de hand doen: 30 meter 10mm ankerketting en een 30 kilo zwaar anker van 6 meter diepte aan dek trekken. Ga er maar aan staan. Ik kan niet zien wat er mis is; dat zal blijken als ik de boel uit elkaar ga halen maar dat kan pas in Vila Real de Santo Antonio. Wonder boven wonder blijft mijn rug tamelijk heel als het zooitje aan dek ligt. Hand over hand moet ik de ketting het kluisgat in voeren maar dat doe ik ook pas in VRdSA. Tijdens de vergeefse pogingen om het anker met de lier op te halen valt ook de plotter uit. Gelukkig niet definitief. Het hele electriciteitssysteem kreeg op een of andere manier een opdonder. Ik begin onderweg meteen te oreren over een compleet nieuwe ankerlier, maar dan een goeie in plaats van die chinese troep etc. etc. Gelukkig zit in Ayamonte die Nederlandse watersportzaak, dat scheelt met communiceren, zie je. Ik verkeer niet in een opperbeste stemming en de motorrit naar VRdSA helpt ook niet. Gelukkig is het droog en schijnt de zon. Het stroomt flink naar binnen als we de Guadiana opgaan. Het aanleggen lukt in een keer met de stroom op kont. De Portugese knul vindt dat we het nog een keer moeten doen. Wel, godver.. Vooruit maar, ook de tweede keer lukt, nu een eindje verderop tussen twee boten in. De knul wilde dat gaatje gevuld hebben. Dat geeft allemaal niks, als die lui nou maar verstand van boten hadden en wisten hoe je moet aanleggen, want als ie weg is moet je alles weer overdoen. Het lukt Joop ook de Ilona veilig aan de kant te krijgen ondanks een haperende boegschroef. Afijn, ik heb morgenochtend weer wat te doen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s