Maandag 11 tot en met woensdag13 oktober 2010

Alcoutim (Rio de Guadiana) 2, 3 en 4

Het is even wennen: ankeren op tamelijk snel stromend water. Allemachtig wat gaat het hard. Na de ontberingen van gisteren moeten we vandaag even bijkomen. Ik hoop dat we nu goed liggen want ik heb geen zin nog een keer het anker met mijn armpjes eruit te trekken. We nemen de tijd om goed om ons heen te kijken. Alcoutim aan de Portugese kant ziet er leuk uit, levendig, boten aan de steigers, druk verkeer van bijboten.

we liggen vlak bij de steiger, scheelt benzine

havenfront van Alcoutim

Het dorp verkennen, even rondlopen. Er zijn kleine winkeltjes waar je het hoogstnoodzakelijke kunt kopen. Een paar cafeetjes, een terras vlak aan de haven waar je het Wifi signaal van de plaatselijke bibliotheek kunt ontvangen. De consumpties zijn alleszins redelijk betaalbaar: een flesje Super Bock (33 cl) kost 0,90 cent en een koffie 0,50 cent. Een glaasje uitstekende wijn (rood of wit) kost 1 euro en dan krijg je een tot de rand gevulde bel. In tegenstelling tot mijn sombere gevoelens van gisteren krijg ik het idee dat we het hier wel eens tamelijk lang kunnen uithouden. Er zijn ook minpuntjes natuurlijk. Zo drijft er af en toe met de stroom een soort van rieteiland tegen je ankerketting die zo zwaar trekt dat het anker af en toe gaat krabben. Daar moeten we dus op letten.

dagelijks een keer of 2, 3

Een ander minpunt is dat het hier erg warm is overdag(!). De volgende dag gaat Joop aan de gang met zijn boegschroef die het niet meer doet. Ik ga schrijven voor dit weblog (van 11.00 – 16.00 uur), jammer van het binnen zitten, dat wel. Ingeborg en Meta gaan de Spaanse kant verkennen. Joop zet ze af in San Lucar, waar zij een lekkere wandeling in de zon maken. Binnen wordt het 27 graden, heerlijk! San Lucar is minder gezellig; een paar cafeetjes en een paar winkeltjes, cleane straten, alles strakker dan in Alcoutim, alles is spierwit. De begroeiing is ook kaler. Ook woensdag verkennen wij voorzichtig de omgeving. Een wandeling door het dorp. Wij kopen een likeur in het winkeltje, weet niet wat het is maar smaakt wel lekker. Voorts zien we een zeiljacht op de ondiepte lopen een eindje van ons vandaan. Lullig voor hem. Het liep goed af.

het liep goed af

deze “RoofKalkEend” viel de bijboot aan

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s