Maandag, 18 oktober 2010

Alcoutim 9

Kees is jarig. Vanmorgen waren wij actief: een stuk het dorp uit wandelen over een pad langs de rivier, meer amandelen ontdekken en plukken, broodje kopen, douchen, bootje oppompen. Mijn conditie gaat achteruit. Bij alles wat ik doe moet ik vreselijk hijgen. Joop en Meta komen op de koffie. Ik lees B.C. (Barbara Cartland, niet door te komen). Broodje eten. Het is alweer heet onder de buiskap. We hebben last van vliegen en wepsen. Niet in groten getale maar je heb er maar 1 nodig om gek te worden. De amandelen worden gekraakt terwijl de zon nog meer hitte over ons heen braakt.

noten kraken

Kees gebeld en gek gemaakt. Frits Hartman ook maar die laat zich niet gek maken. Volgens mij geloven ze niet dat het hier echt mooi weer is. Irritant. Ingeborg zet thee (ja, echte vanillethee!!). We zijn weer omgedraaid door de stroom. In Nederland regent het en is het koud: snags nagvors! Daarom zitten wij hier, zie je. Ik kon de hele dag de vogeltjes in de olijfbomen horen kwinkeleren. De thee wordt in de zon nog heter, zo erg is het! Ingeborg klaagt daarover, verbrandt haar handjes. Ik moet even de pen neerleggen hoor; hij glipt door het zweet uit mijn vingers. ‘Smiddags interneppen op het terras met de grote goedkope bellen wijn.

als het niet regent kun je hier prima internetten

Komt daar een echtpaar met twee coca cola’s naar het tafeltje naast ons. Zeg ik: Jezus, nog meer zoetigheid onze kant op, lekker met die wespen! Zegt die mevrouw: ik ben Nederlander hoor! Ik zeg: dat treft, ik ook! Gelukkig raken we geanimeerd in een prettig gesprek waarvan ik de inhoud vergeten ben. Altijd leuk die onverwachte contacten. Het bleef warm tot in de avond. Joop en Meta en Zwabber kwamen er ook bij. Het werd weer gezellig. Lekker slap lullen. De laatste tijd roei ik zo vaak mogelijk, in plaats van de buitenboordmotor te gebruiken: om benzine te sparen en spierballen te krijgen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s