Dinsdag, 19 oktober 2010

Alcoutim 10

Dit is echt een zwerversparadijs. Want afgezien van al die (boot)zwervers die hier rondhangen kun je echt alle kanten opzwerven. Aan weerszijden van de rivier zijn paden aangelegd die kilometers wandelgenot garanderen, als dat je “ding” is tenminste. Vandaag hebben wij met z’n vieren van plusminus 09.00 uur tot plusminus 12.30 uur een wandeling gemaakt langs een bergpad naar een dorpje 6,6 km verderop, dat we niet bereikt hebben omdat het een brug te ver was in die hitte en de afstand klopte ook niet.

Ingeborg houdt de pikhaak vast

De wandeling was toch de moeite waard want die voerde ons over heuvels, langs amandelbomen die geplunderd konden worden (ik had de pikhaak mee om takken naar me toe te trekken), door olijf-, mandarijn- en sinaasappelgaarden, kortom een “mer à boire” voor de natuurliefhebber. Hier moet ik toch even een parafrase op een bekend versje uit de negentiende eeuw debiteren:

“Joopje zag eens mandarijnen hangen,

Oh als sinaasappels zo groot,

Joopje dacht: aan een boom zo vol

mist men één, twee mandarijntjes niet

en ging plukken schoon zijn Meta het hem verbood”.

(een deel van) de buit

We kregen heel veel dorst en eenmaal terug in Alcoutim zochten wij het terras op voor een paar welverdiende gele rakkers. Op de boot gingen we amandelen kraken. Dat was nodig want we hadden inmiddels een behoorlijke rugzak vol. Die noten zijn moeilijk te kraken, hetgeen moge blijken uit het feit dat ik het voor elkaar kreeg dat Ingeborg d’r geliefde notenkraker het loodje legde en zichzelf in twee delen opsplitste.

waar zijn we mee bezig

De waterpomptang moest het overnemen. Wat een gedoe. Die krengen zijn nog bitter ook, maar als je ze een paar dagen laat liggen trekken ze wel bij qua smaak. ‘S middags weer op het terras. We ontdekken dat flessenbier (Super Bock) nog goedkoper is: 0,90 cent per 33 cl, terwijl een “Caneca” (40 cl uit de pomp) 2 euro kost.

op het goedkope terras

Beetje internetten. Het gaat nu niet echt lekker. De verbinding is traag. Er is ook geen e-mail, behalve dan de bekende reclame-rotzooi. Saves eten wij broodjes met omeletten; heerlijk! Een DVD-tje kijken en weer in slaap vallen natuurlijk. Vraag: is dit leven leuk? Antwoord: ja, voor ons soort mensen wel. Strikt genomen doe je thuis hetzelfde, alleen is het hier 20 graden warmer, hahahaha, en dat is beter voor mijn rug. Om 10.00 uur naar bed dus.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s