Vrijdag, 22 oktober 2010

Alcoutim 13

Voor deze ochtend moest de wekker worden gezet want om 07.45 uur vertrekt de bus naar VRdSA. Fris en fruitig wandelt ons gezelschap naar de bushalte in het dorp. Daar staat ook de bemanning van de Chinook Wind, een Nieuw Zeelandse boot, man en vrouw, die naar Faro gaan om hun visum met 90 dagen te verlengen. Aardige lui, kochten hun schip in Amerika, voeren via de Azoren naar Portugal en gaan volgend jaar verder via de Kanaries en Venezuela naar Panama en dan de Stille Zuidzee op. Daar is de bus! Verdamme, Zwabber mag er absoluut niet in! Verbouwereerd stappen Joop en Meta weer uit. Da’s een tegenvaller. In de bus horen wij van de Nieuw Zeelanders dat in hun land honden helemaal niet buiten mogen behalve dan in speciaal aangewezen gebieden! De rit duurt lang, anderhalf uur, en waarvoor?! Het eerste uur stopt ie vrijwel nergens, maakt wel rare kronkels in een enkel dorpje en doet veel dubbel rijden. Nou ja, zal wel. Pas in de buurt van VRdSA stopte ie wat vaker om voornamelijk scholieren op te pikken. Ik heb een jerrycannetje van 5 liter in mijn rugzak voor benzine want in heel Alcoutim en San Lucar aan de overkant is geen benzinepomp te vinden. Het ding stinkt behoorlijk maar de chauffeur heeft niks gemerkt. Tevens hebben wij lege tassen bij ons voor de Lidl, want die heb je ook niet in Alcoutim en omgeving. In VRdSA nemen we eerst op ons gemak een bakkie koffie met een Portugees cakeje in een cafeetje en bestuderen de omgeving. De straten zijn nog leeg. Monte Gordo moet zeker nog wakker worden. Na de koffie slenteren we naar de Ferry naast de jachthaven voor de overtocht naar Ayamonte. Om 11.00 uur gaat de boot. Bij Ayamar (“Watersport Dekker”) koop ik twee kaarten van de Zuid Spaanse kust, een pilotbook van de kust tot Gibraltar is niet meer verkrijgbaar.

Ayamar, de Dekker Watersport in Ayamonte, Spanje (heeft wel minder in voorraad)

Met John van Ayamar heb ik ook maar vast gesproken over een nieuwe (handankerlier) voor het geval dat de nieuwe electromotor niet haalbaar blijkt, om wat voor reden dan ook. Dat zou dan een Lofrans handankerlier moeten worden; er zijn niet zoveel mogelijkheden. Het is vandaag vrijdag, ik moet nog met ASA bellen over de “maatvoering”. Gaan we straks doen. Eerst even door Ayamonte wandelen. Dat blijkt best een leuk centrummetje te hebben.

Tegelkunst

Heel veel terrasjes midden op straat  (net als in La Coruna), gezellige winkeltjes, een prachtig pleintje met dito betegelde banken en palmen. We kijken steeds naar autoverhuurbedrijven en elektronica-winkels maar die kunnen we niet ontdekken. Om 12.00 uur pakken wij de ferry weer terug naar VRdSA. Daar gaan we een luns gebruiken in een gelegenheid waar ook typisch Nederlandse gerechten worden geserveerd: patat, kroketten, bitterballen etc. Café Latté heet dat. De serveerster is ook een Nederlandse dus dat is makkelijk. De kroket was lekker, de tonijnsalade ook maar de patat was slap. Duur was het niet. Ik probeer ASA te bellen maar ik heb geen bereik. 14.00 uur gaan wij op weg naar de Lidl. Wij slaan diverse niet te zware zaken in. Moe en verhit van het tassen sjouwen ploffen we op weg naar de busterminal even neer op een bankje onder de sinaasappelbomen op het gezellige plein waarvan ik de naam niet meer weet.

Hollanders in Portugal, ze pikken ons er zo uit

je kan ze zo plukken maar niemand doet ‘t

Bij de jachthaven pakken we ook nog even een terrasje voor een biertje en een watertje, bel ASA nog een keer maar krijg het antwoordapparaat omdat ze dicht zijn (in Nederland is het een uur later). Omdat we nog wat tijd over hebben hangen we bij de Ferry over de railing op de kade om wat vers gekochte pindaatjes te doppen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Om 17.10 uur vertrekt de bus met ons en de Nieuw Zeelanders erin naar Alcoutim. Dick en Ann hebben een hectische dag achter de rug met bus-, trein- en taxiritten, maar ze hebben hun visum kunnen verlengen. De bus doet er nu een kwartier minder over. Om 18.30 uur brengen wij verslag uit bij Joop en Meta onder het genot van een voortreffelijk glaasje wijn.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s