Maandag, 25 oktober 2010

Alcoutim 16

Vandaag is D-day wat mij betreft: ik wil hom of kuit van ASA. Bij het derde telefoontje lukt het. De electromotor is geen probleem maar men vraagt zich voorzichtig af hoe het moet met het transport. De aap is uit de mouw. Ik zeg: ik wil best de transportkosten betalen; zeg maar hoe of wat! Mij wordt een e-mailtje toegezegd met de gegevens voor de betaling van de transportkosten. Jippie! Zucht van verlichting. Vandaag is ook de dag dat wij het fort, want een kasteel kun je het eigenlijk niet noemen, boven San Lucar met een bezoek gaan vereren.

boven op de berg staat ie 

San Lucar in Spanje is een clean dorp, schone, strakke straten, witte gevels, beetje eenvormige bouwwijze van de huizen. Aan de steiger liggen een aantal langliggers waar je dus niet tussen komt. Sommigen liggen daar al jaren! Dit is niet bevorderlijk voor de economie van SL. De mainstream gaat dan ook naar Alcoutim waar het veel gezelliger is en voor ieder de mogelijkheid aanwezig om ook eens aan de steiger met stroom en water te liggen. San Lucar doet er ook helemaal niets aan, er is geen beleid in deze. Een steil pad leidt ons naar het hooggelegen fort. Men heeft een stenen pad van ingemetselde leistenen aangelegd met op gezette afstanden een soort voetlicht ernaast. Ook is een riool, electra en water tot aan het fort aangelegd. Als we boven komen is het uitzicht zeer fraai; het hoogste punt in de omgeving. Je kijkt tientallen kilometers ver.

heel ver 

het uitzicht is de andere kant op, dames 

Het fort zou gerestaureerd worden maar men is hier kennelijk mee gestopt. Het zoveelste (mislukte) project met, zoals een half verstopt bord aangeeft, Europese Subsidie gesubsidieëerd. Ondanks de wind daarboven is het evengoed warm. De lange broek had niet gehoeven.

gesubsidieerd naar beneden 

Over het gesubsidieerde pad gaan we weer naar beneden. Onderweg treffen we in een “buitenwijk” een aantal voortreffelijke trimtoestellen aan, geinig hoor.

you go, girls! 

hoppaaaa! 

Het dorp  heeft een paar winkeltjes. Deze lijken beter gesorteerd dan die in Alcoutim, qua groenten, fruit, vlees en andere dingen.  ‘S middags met de laptop op het terras: nog geen bericht van ASA. Als dat er morgen weer niet is, gaan ik weer bellen. Saves film: A River Runs Through It, met Braadpit. Saai.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s