Donderdag, 28 oktober 2010

Alcoutim – Vila Real de Santo Antonio

dag datum Wind Weer
Donderdag 28 oktober 2010 ? Bewolkt, ‘s middags zon
vertrek aankomst logstand motoruren
09.00 uur 12.00 uur 3254,7 3484,58

We gaan de nieuwe ankerliermotor op halen! Anker op met de hand dus vandaag. Als de ruggegraat het maar houdt. Gelukkig houdt ie het. De ankerconnector zat weer gedraaid maar ik kreeg het spul toch naar binnen. Terwijl Ingeborg aan het roer staat en met de stroom mee de rivier afvaart, voer ik met de hand de ketting over de nestenschijf de ankerbak in. Dat duurt effe als je 50 meter moet afwerken. Wat een gedoe. Het is rustig weer. Wel fris, zo in de oggend.

olievaars onderweg

Na de afmeerperikelen in Vila Real, waar de stroom ons toch nog parten speelt, met de ferry (=pont) naast de jachthaven naar de overkant, naar Ayamonte in Spanje. Bij Ayamar ligt een grote doos met tape dichtgeplakt. Als ik ‘m open heb blijkt er niet alleen een electromotor in te zitten maar ook een compleet nieuwe gearbox eraan vast gemonteerd! Glanzend zwart, alles spiksplinternieuw! Fantastisch. Van John mag ik ‘m nog even laten liggen als wij de stad in slenteren om de winkelstraatjes en het pleintje in het Centrum te bekijken. Als ik terug kom om de spullen op te halen krijg ik zomaar een trolly, een steekkarretje eigenlijk, mee tegen 2 euro;  ja, zegt John, mijn vrouw heeft die prijs erop gezet, dus het zal wel! Tistogwat. Terug aan de overkant drinken we thee bij ons, een straffe kop thee is dit allemaal toch wel waard. We wilden nassi eten maar dat komt morgen wel. Ik lees in een boek van Joop; “Berlijn”, het verhaal van de ondergang van Berlijn en de nazi-top in april 1945. Plusminus 24.00 uur naar bed.

deze antennes verkopen ze in Portugal

we krijgen narigheid

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s