Vrijdag, 29 oktober 2010

Vila Real de Santo Antonio 2

Vandaag ga ik geheel allenig de nieuwe ankerliermotor monteren. Maar eerst gaan we met de ferry (=pont) van 09.00 uur naar Ayamonte in Spanje. Joop en Meta willen namelijk daar een ligplaats bespreken van 15 februari tot 16 maart 2011, de periode dat zij naar huis willen. Wij hebben besloten van 26 februari tot 16 maart 2011 te reserveren. De prijs is redelijk en gelukkig kunnen we een contract afsluiten en een aanbetaling doen zodat een herhaling van de gebeurtenissen op 3 september er niet in zit, alhoewel je nooit zeker bent! De registratie kost wel een uurtje zodat de pont van 10.30 uur niet meer haalbaar is. We nemen op de “boulevard” van Ayamonte een kleintje koffie (waar je gagarandeerd een nacht niet van slaapt) en we wandelen in het inmiddels stille centrum door de winkelstraten die nu opeens minder gezellig zijn. We pakken de ferry van 11.30 uur en met een kwartiertje zijn we weer in VRdSA, Portugal. Ingeborg neemt de steekwagen en gaat met Joop en Meta naar de Lidl om voorraden in te slaan. Ik ga de ankerliermotor monteren. In strijd met mijn natuur denk ik bij elke handeling eerst na. Ik schakel zelfs eerst de accu’s uit met de hoofdschakelaar! Hierdoor verloopt het montageproces tamelijk gladjes en zonder ongelukken zoals schokken en zo.

suk glimmen!

Precies om 16.00 uur komen de boodschappers terug en leg ik de laatste hand aan de installatie. Ik test de boel onbelast en hij doet ‘t! Een en ander wordt gevierd met een lekker kopje koude thee op de Ilona.

daar is de narigheid

Ondertussen is het weer omgeslagen en wordt de haven geteisterd door een stortbui. Er was net aan tijd om de kuiptent omhoog te krijgen.  Om 18.30 uur beginnen we aan het bereiden van een Nassi-pot.

dit moet pindasaus worden

Deze was pas om 20.30 uur klaar; was een beetje klef maar smaakte prima. Ingeborg doet spelletjes op de andere laptop en ik type stukjes in Word voor het weblog (ik kwam tot 19 oktober 2010). Morgen verder. 00.30 uur naar bed. Lezen in “Berlijn” tot oogjes toevielen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s