Maandag, 1 november 2010

Alcoutim 3

05.45 uur Portugese Tijd wakker. Dat is eigenlijk 06.45 uur Nederlandse Tijd. De tijd is zaterdagnacht alweer 1 uur teruggezet. Ik moet alle uurwerken nog terugzetten. De horloges niet want die doen het allemaal niet meer: batterijen op en/of kapot. We doen het aan de kant met de GSM’s. We blijven in bed lezen tot kwart voor tien, o nee, kwart voor negen. Ing Sudokoet, ik lees “Berlijn”.

pittige wind

De ketting schuurt en rammelt want we draaien weer op de vloedstroom met de kont naar de Noordenwind en de wind huilt met 5, 6 Beaufort door het want. De lucht is echter stralend blauw, werkelijk geen spoortje van een wolk te zien.

is dit blauw, of is dit blauw?

In de wind is het daarentegen fris. 09.45 uur koffie. De wind neemt nog wat toe. De boot schaatst aan het anker van Spanje naar Portugal en terug. Het is een gekkenhuis, geen gezicht al die schaatsende schepen. Ik lees Berlijn uit; een verslag van de gruwelijke gebeurtenissen rond de val van Berlijn in april/mei  1945.

mijn vaste werkplek

Plusminus 13.15 uur naar het terras en tot 17.00 uur gewerkt aan het vullen van het weblog. Ik kwam tot en met 25 oktober. Joop en Meta komen er ook bij. Na de wijn gaan we een hapje eten in de Riverside Tavern.

Riverside Tavern

In het donker om 20.30 uur naar de boot en een filmpje draaien: “De Tweeling”. Sluit mooi aan bij de sfeer van het Berlijnverhaal. Niet echt vrolijk allemaal. We eten een vijg. 22.30 uur naar bed. Het is inmiddels windstil.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s