Donderdag, 11 november 2010

Alcoutim 13

06.30 uur: dikke mist! Potdicht. Lekker in bed lezen in De Droom van Ross. Het is doodstil buiten, op een paar bellen na die klinken als de schapen die er aan vast zitten op de kale Spaanse oever achter de dichte rietgordel zoeken naar schaarse grassprietjes. Dat is voor ons Nederlanders wel een openbaring: hier in Zuid Portugal, op de Rio de Guadiana, hoor je totaal niets. Ik bedoel: geen snelwegen of nabije provinciale wegen, geen vliegtuigen, geen industrie, niks, niks, niks. De stilte kan oorverdovend zijn. Ik geniet daarvan. Overdag zijn er natuurlijk de geluiden van de buitenboordmotoren, stroomaggregaten, de wind, de echo’s van harde stemmen in het rivierdal op beide oevers. Dat soort dingen dus wel. Zo was men in San Lucar aan de Spaanse kant een paar dagen bezig met het storten van grote keien in een afwateringskanaal dat uitmondt in de rivier. Door de echo was het net of ook in Alcoutim aan de Portugese kant men exact dezelfde werkzaamheden verrichtte. Op die momenten kan het wel gehorig zijn. 09.30 uur het bed uit. Gekleed in slechts een onderbroek de kuip in: zon! heet! Om 10.00 uur dwong Ingeborg ons broodjes te halen. Daarna gezellig een bakkie doen bij Joop en Meta die nog steeds aan de steiger liggen.

Ilona aan de kant 

11.30 uur naar de boot terug. Weer lezen in Ross natuurlijk. 13.00 uur lunsen. 13.30 uur Ross uit. Goed boek. We gaan douchen en meteen het terras op om het weblog bij te prutten tot en met 5 november. Ik neem 4 lagen kleren mee. Ingeborg maakt een prachtfoto van “de broertjes”, onafscheidelijk scharrelen deze twee volgens een vast patroon door het dorp, steevast eindigend op het “goedkope terras” waar ik ze overigens nog nooit heb betrapt op het nuttigen van een consumptie.

onafscheidelijk

19.00 uur Marijn gebeld in verband met St. Maarten. Het valt wel mee. Saves begonnen in weer een nieuwe draak: Victoria Holt, “Gemaskerde Betovering”, nou dan weet je het wel.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s