Zaterdag, 13 november 2010

Alcoutim 15

Zaterdag, marktdag, kippesoepdag! Wij, Meta, Ingeborg en ik waren bijtijds op de markt. Daar was nog geen koopman te zien om 09.15 uur. De slager kwam om 09.50 uur en de groenteman kwam niet opdagen. Wij kochten een hele kip voor de soep en twee lekkere biefstukken. Meta kocht kip en draadjesvlees. Ludo had ons verteld hoe dat heet: Carne de Novilho para Stufar, hatsekidee! Op ons gemakkie drentelden wij terug naar het dorp, over de brug over de zijrivier. Op het landje daarvoor waren ze bezig olijven te oogsten en ik had uiteraard weer niet mijn fototoestel bij me. Broodjes kopen in de super en zoeken naar prei voor de soep in de andere super; vergeefs. Koppie Nescafe bij Joop en Meta en daarna roeiend naar Spanje om daar te zoeken naar prei en verdomd, ze hadden et. Weer terug roeien naar Portugal om ook Meta haar preideel en een ijsbergsla aan te reiken en daarna maar weer doorroeien naar onze boot op de grens tussen Portugal en Spanje. Ingeborg ging meteen aan de gang met de kippesoep. Voor het eerst van haar leven maakte zij een echte vette maaltijd-kippesoep. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo’n lekkere kippesoep heb gegeten. Voor zo’n koppie kippesoep kun je zo 5 euro vragen! Op het terras de website bijgewerkt tot en met 10 november. Daarna ouderwets theedrinken bij Joop zie zich even los kon scheuren uit zijn naden. Om 19.00 uur zaten wij op onze boot ons tegoed te doen aan de kippesoep. Als toetje hadden we een boek en oubollige muziek (“lekker aan het strand, met een pilsje in je hand” en: “ nu ligt er stof op oma’s bijbel, want die tijd is nu voorbij”).

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s