Maandag 15 en dinsdag 16 november 2010

Maandag 15 november 2010

Alcoutim 17 en 18

Als we opstaan is het toch wel koud in de kajuit: 12 graden. We moeten nu maar de boekenkast ontmantelen en de oliekachel operationeel maken. De zon schijnt overigens weer uitbundig. Deze morgen bel ik de huurder om te vragen of Joost Jansen, onze GAWALO-installateur al gebeld heeft over de rioollucht in het twalet beneden. Ja, hij heeft gebeld maar er is nog niets gebeurd. De huurder had nog geen kans gezien om een afspraak te maken. Wordt vervolgd. Over het ophalen van de post heb ik meteen ook maar afgesproken dat Elly van Zanen, onze vertrouwenspersoon, met huurder een afspraak zal maken. Daarover heb ik Elly meteen gebeld. Zij zal voor een en ander zorgdragen. Een mens kan het maar druk hebben tijdens zijn vakantie. Daarna hebben wij een wandeling gemaakt naar de droge bedding van de zijrivier van de Guadiana, die dwars door het Noordelijke deel van Alcoutim loopt. Het is er stil en windstil. Met de zon erop is het hier tussen de heuvels prima uit te houden.

dit is geen pad maar een droge rivierbedding

deze kwamen we ook tegen; hij had net een biertje op…, rare jongens, die Portugese zwijnen.

Je komt er niemand tegen, behalve een zwart zwijn of twee. Terug wandelend door het dorp komen we langs het huis dat Christian aan het bouwen is. Het is hooggelegen, vlak bij de kade, boven de snackbar O’soeiro en het is gigantisch! Het heeft drie verdiepingen met een dakterras dat een magnifiek uitzicht biedt over de rivier met de voor anker liggende zeiljachten. Zo te zien is hij nog wel effe bezig! Zijn vrouw werkt mee (is de architect). Christian heeft belangstelling voor onze boot, wil wel een keertje komen kijken. Hij is de enige buitenlander tot nu toe die ons schip herkent als een Koopmans.

ready for take off

Als lunch eten wij op de boot een kippesoep waar je lepel rechtop in blijft staan. Lekker hoor. Daarna nemen we aan de kant een douche totdat het water koud wordt (samen in de dames). De middag gaat weer op aan lezen: een werkje van Suzanne Vermeer,  “All inclusive”. Een Nederlandse triller dus, wel aardig. Om 16.20 uur zakt de zon weg achter de heuvels van Portugal, waardoor het meteen killer wordt. Tijd voor het terras maar weer. Ludo komt er ook bij, dat is altijd gezellig want deze Belgische bon vivant heeft altijd wel wat interessants te melden. We drinken rode wijn. De tijd vliegt. Binnen de kortste keren is het hartstikke donker. Om een uur of 18.30 uur gaan we terug naar de boot en gaan daar een broodje met pittige kaas eten en joggert. Ing valt daarna al rap in slaap boven haar boek (een kasteelroman van Victoria Holt) en ik lees verder in “All inclusive”. Om 21.30 reeds kruipen we in bed en we lezen verder. We krijgen haast geen takken meer voor de boeg. Dinsdag, 16 november 2010. Zon, blauwe lucht, fris, binnen: 12 graden. Suzanne Vermeer uitgelezen. Wubberboot op’epompt. Broodjes halen in de ene dorpssuper, wandelen in het park met de fitnessdingetjes. Fles limonade (=Portugese likeur) en mandarijnen en wijn en bananen gekocht in de andere dorpssuper. Joop is vandaag bezig met zijn boegschroef, die is nog steeds niet in orde die boegschroef. Wij hebben hen voor vanmiddag uitgenodigd voor een lekker glaasje koude thee. Het was heel gezellig. Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk te roeien om benzine te sparen want dat is hier in de omgeving niet te krijgen.

the heat is on!

Vandaag ook de kachel opgebouwd. De boeken zitten weer in grote boodschappentassen en staan flink in de weg. We lezen nog steeds erg veel. Koffie drinken. Niks moet zeggen we tegen onszelf.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s