Woensdag, 17 november 2010

Alcoutim 19

Sogges behoorlijke regenbuien. Joop komt ons vertellen dat Ludo vandaag een paar gasflessen gaat vullen in Vila Real de Santo Antonio, want hij kan meerijden met Mieke, een Nederlandse die vlakbij Alcoutim een huis heeft (en een groot zeiljacht, dat heeft toebehoord aan Philippe Jeantot de beroemde Franse zeezeiler die ermee om de wereld heeft gevaren) en regelmatig in het dorp is om een kippetje te eten bij snackbar O’soeiro. Joop heeft ook twee flesjes aan Ludo gegeven. Ik ben in een scheet bij Ludo (als ik alleen in de bijboot vaar haal ik de 30 km per uur wel) en overhandig onze polyester gastank. We raken even aan de praat met als gevolg dat ik Ludo uitnodig voor een happie mee-eten vanavond. Dat lijkt ons erg gezellig alhoewel Ingeborg voor een probleem wordt gesteld: wat eten we dan? We besluiten tot een aardappelsalade met bacon, prei en nog wat dingetjes en varkenslapjes. Lekker bezig de hele middag met boodschappen doen en voorbereiden. Ludo kwam niet. Hij bleef vrij lang in VRdSA. Nou ja, hebben we morgen ook nog wat. Het was wel lekker. In de loop van deze dag kwam een helikopter laag over de rivier vanuit het Noorden aanvliegen. Hij volgde precies de loop en in de verte zagen wij hem naar VRdSA zwenken. Een vrij groot ding, fel geel met rood geschilderd en met twee staartvlakken en dubbele rotoren; zoiets had ik nog nooit gezien. Volgens Joop was het een meer dan 40 jaar oude Sikorsky of zoiets. Hij maakte een hoop herrie, dat wel. Vandaag “Noem het geen Liefde” uitgelezen, een romantisch verhaaltje over een Ierse activist aan het eind van de 19e eeuw die verliefd wordt op een Engelse dame waaraan hij uiteindelijk te grond gaat, van Dorothy Eden, gebaseerd op historische feiten; historische tranentrekker dus. De helikopter kwam nog een keer terug ook, nu iets lager.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s