Dinsdag, 2 november 2010

Alcoutim 4

06.30 uur wakker! Heerlijk geslapen dit keer. De lucht is wederom stralend helderblauw en het is ook nog eens praktisch windstil. Ik moet een boek hebben en we moeten ook weer gaan wandelen want dat goede voornemen “zakt in de benen”. Na wat gerommel vind ik een prachtboek: een Jack Reacher thriller van Lee Child, een favoriet van mij. In het Engels weliswaar, maar toch. Ik vind dit echt prachtig spul. Lezen dus tot 14.00 uur. Niks wandelen dus. Eerst met drie lagen kleren in de kuip gezeten, met het klimmen van de zon afnemend naar 1 T-shirt en een korte broek. Om 14.00 uur (je moet toch ook eens wat anders doen, nietwaar?) de duikcompressor gestart en een half uurtje de fles opgetopt tot 300 bar, die ik had leeggezogen in Culatra, onder de boot van Joop. De motor startte meteen en alles zag er nog prima uit. Als Ingeborg thee wil zetten is het gas op. Nu moeten we terug naar Alvor, naar Joe Gasfles om ‘m te laten vullen, maar we kunnen ook meteen overstappen op de bekende blauwe, dure, flessen. We zullen zien. Om 15.00 uur naar de kant om 25 oktober terug te zoeken op het weblog, want die was ik gisteren kwijt. De zon schijnt nog steeds uitbundig maar toch neem ik twee lagen extra mee en dat is maar goed ook want het is kil op het terras dat dan al volledig in de schaduw ligt. Ik vind 25 oktober terug als ik onderaan de webpagina na 24 oktober klik op: “vorige artikelen”. Dat is verwarrend voor de lezer, ik hoop dat men het door heeft. Ik zal het er in ieder geval voor de duidelijkheid onder zetten. Het is nu zeer snel donker. Joop en Meta hebben een afspraak om 18.00 uur in het Medisch Centrum dat ze hier kennelijk ook hebben. Wij praten nog wat met Ludo, een Belg die al 1½ jaar op pad is in zijn eentje. Hij heeft deze zomer 5 maanden in Faro gelegen! Ludo spreekt (o.a.) vloeibaar Spaans en Portugees en dat is toch wel een voordeel voor het leggen van contacten. In het donker terug naar de boot. Na het eten nog een keer gekeken naar “300” – Leonidas in de slag bij Thermopylae – er waren geen overlevenden.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s