Zaterdag, 20 november 2010

Alcoutim 22

05.15 uur wakker. Boek “Weerzien” uitlezen tot 07.00 uur. Dan regent het. Het is grauw buiten maar niet koud want de wind is Zuid. Nieuw boek pakken: J.M.A. Biesheuvel, “Zeeverhalen”, doet een beetje denken aan de stijl van Gerard van het Reve. Het is duidelijk dat ik er weer een verslaving bij heb inmiddels: een leesverslaving. De kachel gaat weer aan. Het is 16 graden in de kajuit. Te koud. Lezen. Knus. Warm. Opeens horen we iets, een geluid, ik kijk eens door de raampjes van de kajuitopbouw: shit, we liggen te krabben! We zijn zo’n 50 meter achteruitgekacheld en liggen op een meter of 3 naast een motorboot aan een mooring. Wegwezen! Het is toch wat: liggen we 4 weken voor anker op dezelfde plek en nu gaat ie ineens krabben! Opnieuw ankeren maar. Het stroomt intussen van de regen. We schuiven een eind op richting Portugal (“Welkom in Portugal, u kunt bellen voor bla bla bla”), ongeveer op de plek waar we de eerste keer ook lagen. We zullen nog wel vaker moeten verkassen denk ik zo. We laten de motor meteen even draaien voor stroom; dat is de eerste keer! 10.30 uur: hup, de zon komt er aan! Kachel uit. Linda belt vandaag over wat postdingetjes. TNT stuurt nu ook de post voor de huurder naar haar door! Het moet toch niet gekker worden.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s