Maandag, 22 november 2010

Alcoutim 24

05.00 uur wakker. Niks aan de hand dus. Naar de W.C. Daarna in bed liggen piekeren hoe we die kloten van de TNT aan het werk krijgen! 08.00 uur uit bed. Het is 13.5 graden in de kajuit. Kachel an. Schrijven, lezen in Böll. Ontbijt: broodje pindakaas; die gaat verrassend snel op, die pindakaas. De bakboord watertank is leeg. Daardoor liggen we scheef over stuurboord. Vandaag dus watertankvuldag met tonnetjes van 5 en 10 liter. Per tochtje naar de kant kunnen we 85 liter aan capaciteit meenemen. We vullen de tank met een oranje toeter van TNT postgroep; het enige produkt van TNT dat ergens goed voor is (de lezer moge zich wellicht onze problemen met de doorzendservice van dit bedrijf herinneren).

werkt prima, die toeter!

Er gaat 140 liter in de bakboordtank. Met de stuurboordtank mee is dat dus in totaal 340 liter. Dat is meer dan ik had aangenomen tot nu toe (de tanks hebben rare a-symmetrische vormen, dus moeilijk uit te rekenen hoeveel erin gaat, maar nu weten wij het). Voorts kopen wij vandaag in het ene winkeltje broodjes en een fles wijn (we hadden nog, maar je weet maar nooit) en in het andere winkeltje sinaasappels, water, pinda’s en bier (ik had nog, maar je weet maar nooit).

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s