Woensdag, 24 november 2010

Alcoutim 26

Zijn de raampjes nou beslagen of is dat mist? Dikke mist dus. Het bleef de hele dag zwaar bewolkt, zonder dat het ging regenen overigens. Het was ook minder koud dan gisteren. Vandaag maar eens boodschapjes gedaan in Spanje. Sommige dingen zijn goedkoper, zoals de sinaasappelen, bepaalde merken bier, en je kunt er gehakt half om half krijgen en je moet af en toe voor je horizonsverruiming even over de grens heen kijken, nietwaar? Voor een bakje koffie plokkeren we terug naar de boot (jammer dat de Knoppers op zijn). Daarna wandelen in Portugal, langs het kerkhof omhoog naar het huis van de burgemeester met de vijf blaffende honden, die ook bijten willen ware het niet dat er een hoog hek om het terrein heenstond, om het dorp heen en aan de andere kant weer via nauwe schilderachtige straatjes door het oude centrum naar beneden richting terras voor een glaasje wijn. Joop en Meta voegden zich na het uitwringen van Zwabber bij ons en ook Ludo die vanochtend terugkwam uit Pomarao kwam er even gezellig bij zitten. Voor je het weet is het half zeven of zeven uur en aardedonker. Gelukkig weten we blindelings de weg naar onze boot die daar ergens op de rivier voor anker ligt (zonder lichten, want er is toch geen scheepvaart). Na het eten (AGV) meteen naar bed en lezen. Ik kreeg deze avond nog “Dodelijk Schaakspel” uit. Las lekker weg, ging over een konvooi naar Moermansk in de Tweede Wereldoorlog, er bleef weinig over van dat konvooi, dat begrijp je zeker wel, maar het was wel een heroïsche gebeurtenis (gebaseerd op de werkelijkheid). Als opwarmertje voor morgen ben ik begonnen in een boek van ene Howard Spring, getiteld: “Tijd noch Uur”.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s