Zondag 28 tot en met dinsdag 30 november 2010

Alcoutim 30, 31 en 32

28/11

fris die mis, maar wel mooi

Sogges vroeg mist, mooie plaatjes, maar daarna: stralende zon onder een onbewolkte hemel. We kunne weer in de kuip zitten en de kachel kan uit. Ludo vertrekt naar Sevilla. Daar blijft hij een paar maanden in een prachtige historisch-culturele omgeving liggen. Gaan we hem nog zien?

Dag Ludo

Misschien, als we met kerst een autootje huren of zo.Des morgens maken we een wandeling langs de rivier over de asfaltweg richting VRdSA, aan de Portugese kant dus. We komen tot aan een half afgebouwd huis dat te koop wordt aangeboden, een mooie plek, maar we vinden het zwembad te klein. Des middags betrekt de lucht alweer. Op het terras, waar we toch steeds weer heen trekken, nemen we slechts 1 drankje en gaan dan met Joop en Meta op hun boot foto’s uitzoeken bij hun reisverhaal tot nu toe dat in het clubblad van hun zeilvereniging moet worden geplaatst. Een knusse klus. Saves gaan we op uitnodiging van de Engelsen zingen in de Riverside Tavern. De bemanningen van de Pax Nostrum (Engels) en de Noble Warrior (Iers) zijn de gangmakers. Joop haalt later op de avond zijn accordeon en wij als Nederlanders doen dan ook een muzikale duit in het zakje.

lekker jammen

29/11

Slecht weer, regen, 10 graden. Sogges wandeling door het park en het dorp. Des middags ondanks de kou op het terras en het verhaal en de foto’s van de Ilona ge-emaild naar de redactie van het clubblad van hun zeilvereniging. We lezen veel (S.K., “Gevangen”) en we (=ik) slapen slecht.

30/11

Snags en Sogges regen. Op steiger sinaasappels gekocht van een mannetje die ze zelf plukt in zijn boomgaardjes langs de rivier en dan in zijn (zeer wrakkige) bootje langs komt brengen voor 50 cent per kilo. Eigenlijk is dat te duur want in Spanje aan de overkant kosten ze momenteel in de super 40 cent per kilo maar we nemen ze toch, want dit is toch hartverscheurend hoe sommige mensen aan hun centjes moeten komen? Tussen het lezen door doet Ingeborg de beddelakens wassen in onze tupperwarewasmachine. We douchen vandaag ook maar weer eens, lekker hoor. Joop gaat met zijn accordeon met een Engelsman die sax speelt kerstliedjes oefenen. Lullen op het terras met de Engelsen. Suus en Kees vragen of we zin hebben om morgen mee te doen aan een georganiseerde wandeling. Zin niet, maar we doen het toch omdat het goed voor ons is.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zondag 28 tot en met dinsdag 30 november 2010

  1. Gerrit Beij zegt:

    Heb nu pas in de gaten dat je via vorige en volgende artikelen de data kan vinden.
    Dus ben weer bij tot eind november.

    gr Gerrit

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s