Woensdag, 3 november 2010

Alcoutim 5

Stralende zon. Ontbijten. Gauw in het zonnetje verder lezen in “One Shot” van Lee Child. 10.00 uur Meta opgehaald voor een lange wandeling in de naburige heuvels. Joop gaat niet mee want die moet “meters maken” (=deknaden leeghalen en weer vullen). Het wordt bloedheet vandaag. De lange broek was een misser. Een mooie wandeling door het bergachtig landschap vlak boven Alcoutim.

ruïne, met uitzicht

Er zijn vele routes die je kunt kiezen. Je hebt wel kans op verdwalen want voor de bewegwijzering is nog geen Europese subsidie toegekend. Het landschap is wel een beetje dor in deze tijd van het jaar. Het moet in het voorjaar hier prachtig zijn als alles in bloei komt.

vergezicht

Het vele stijgen en dalen pleegt een aanslag op je luchtvoorraad in die hitte. Het zou niet gek zijn als we een goede conditie hadden, d.w.z. Ingeborg en ik, want Meta loopt als een kieviet. Rond 12.30 uur zijn we in het dorp terug. Even brood halen in de dorpssuper en ook een flesje van een plaatselijke likeur moeten we maar weer proberen. De baas liet ons proeven van een andere fles, ook lekker, kopen we volgende week.

we waren te laat

Ingeborg rekent af in het Portugees

Naar de boot voor een broodje en Jack Reacher natuurlijk. Om 15.30 uur weer naar het terras want het wordt te heet in de zon (30 graden). Ik ga eerst douchen, heerlijk, was effe nodig ook. Joop en Meta komen er pas laat bij zitten. Ook Suus en Kees van de “Alioth” komen naast ons zitten. Zij zijn de langliggers die hier al 4 jaar “wonen”. Zij gaan vrijdag voor een week of drie met hun eigen auto die ze hier hebben naar Nederland voor de APK-Keuring. Morgen leggen zij hun boot aan een mooring. Suus spreekt vloeibaar Portugees. Kees wil ook op les op zaterdagen, hier in Alcoutim. Hij moet dan wel een groep van 8 personen bij elkaar krijgen anders komt de docent niet. Ik wil wel. Lijkt me leuk: Portugees leren en dan in maart verder trekken naar Spanje. Ludo komt er ook bij en het wordt nog even best gezellig. Om plm 19.00 uur in het stikdonker naar de boot. Broodje gebakken ei met spek, lezen in Jack Reacher, in slaap vallen en om 09.15 uur naar bed. Oh ja, Linda belde nog over de APK voor onze auto, da’s ook toevallig! Verder krijgt ze helemaal geen post meer doorgestuurd door de TNT postgroep. Lang leve de TNT: dat wordt weer een klacht van heb ik jou daar plus een compensatieclaim want ik ben er nou helemaal klaar mee; ik wil mijn geld terug.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s