Zaterdag, 6 november 2010

Alcoutim 8

Zaterdag, marktdag. Vandaag gaan we weer proberen wat vers vlees te scoren op de “markt”. Terwijl Ingeborg groenten en fruit gaat kopen sta ik met Joop op onze beurt te wachten bij de slager. Er zijn twee klanten voor ons. Een oud vrouwtje en een oud mannetje. Zij kopen echter ieder op hun beurt zo ongeveer de hele vleesvoorraad op: varkenspoten, varkensoren, lamsruggen, stapels varkenskoteletten, kippen, kwartels, en nog veel meer ondefiniëerbare vleessoorten. Alles wordt door de slager zorgvuldig ontveld, ontleed, in stukken gehakt, gefileerd, alsof er verder helemaal geen klanten staan te wachten. We staan trouw een half uur op onze voeten te wippen, iedereen kijkt toe en wacht gelaten af. Ik dus ook. Als het oude mannetje uiteindelijk na 39,64 euro te hebben neergeteld met 20 kilo vleesprodukten, verdeeld over twee grote plastic zakken, weg waggelt, ben ik aan de beurt. Doet u mij maar twee varkenslapjes van 100 gram elk, vraag ik in gebarentaal. Binnen 30 seconden ben ik klaar, 1,40 euro lichter. Zo, daar kunnen die lui nog een voorbeeld aan nemen!! Joop koopt iets meer, maar haalt het absoluut niet vergeleken met die Portugese klanten. Je maakt wat mee. Op de terugweg ontdek ik dat de lokale electronica-winkel (Expert!) ook Campinggaz verkoopt. Da’s mooi om te weten, vooral omdat de fles 33 euro kost en een vulling 13 euro! Da’s dus helemaal niet zo duur als we hadden gedacht. Louis Abels stuurt een SMS of ik met de huurder het postprobleem wil regelen. De TNT doorzendservice waar ik veel geld voor betaald heb stuurt nu helemaal niks meer door naar het opgegeven adres, waardoor de huurder nu wordt lastig gevallen met onze post. Ik ben nu zover dat ik de TNT postgroep voor ga houden dat zij eenzijdig het contract hebben beëindigd en derhalve voor de rest van de contractperiode het door mij betaalde bedrag dienen te restitueren. Verder is er een probleem met het toilet; het water loopt weg en rioolgeuren stijgen op. Ik zal de loodgieter inschakelen. Tot zover de problemen aan het thuisfront. Ludo komt ‘s middags helpen bij het installeren en uitproberen van de door hem verschafte antenneversterker voor de WIFI. Heel genoeglijk allemaal maar het slot van het liedje is dat onze eigen antenne nu ineens wel blijkt te werken. Verder lees ik in “Olivia en Jai”, die is bijna uit. Om 22.30 uur naar bed.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s