Dinsdag, 9 november 2010

Alcoutim 11

Snags slecht geslapen. Die rottige ankerketting! Hij schraapt, knakt en schavielt en ik kan, als ik buiten over de boeg gebogen sta, niet zien wat er aan de hand is. Niks dus. Ik ben te gevoelig. We liggen als een huis. Ook als we “zeilen” in de stroom-tegen-wind situatie. De Ilona “zeilt” ook verschrikkelijk. De ene keer ligt zij zowat tegen de motorboot aan de Spaanse kant aan en de andere keer ligt ie midden op de rivier en lijkt zij op weg te zijn naar Ayamonte. Maar haar anker (een Bruce van gewicht) houdt ook geweldig. De stroom kan snelheden bereiken tot 3 knopen per uur. We raken er langzaam aan gewend. Ik probeer als we naar de kant gaan nog zoveel mogelijk te roeien, gebruik makend van de stroom, om op benzine voor de buitenboordmotor te besparen. We liggen nu wel wat verder van de Alcoutimkant af dan de vorige keer maar dat is juist goed voor de lichaamsbeweging. Het blijft deze hele dag wisselvallig en we houden de kuiptent overeind. Ik lees mijn flutromannetje uit en pak een nieuwe: “Liefde Zonder Uitzicht”, een draakje uit 1962. Ik bedenk me dat als ik deze troep blijf lezen ik net zo goed kan beginnen aan de Libelle en de Margriet. Des middags om 16.00 uur toch maar even naar de kant voor vlees en sinaasappels. Daarna dan ook maar ieder 2 drankjes op het terras ondanks het donker en de kou. Ludo kwam er ook nog even bij. Hij wil naar Pomarao, een plaatsje dat een kilometer of 10 verder de rivier op ligt, zodra de wind zuid wordt. Wij ook. Kees en Suus zullen ons de weg wijzen als ze terug zijn uit Nederland (eind november). AGV gegeten (asperge, banaan, sla, vlees, aardappels, dikke sju, geen ei, mandarijn toe). We drinken saves nooit meer koffie. We vallen na het eten allebei boven ons boek in slaap en gaan dus maar om 21.30 uur naar bed.

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s