Woensdag, 1 december 2010

NB. HET FOTO-ALBUM VAN AUGUSTUS 2010 IS TOEGEVOEGD, WAT ZEG IK?! SEPTEMBER EN OKTOBER STAAN ER OOK AL IN. KLIK OP “FOTO ALBUMS” HIERBOVEN.

Alcoutim 33

De zon schijnt en volgens Windfinder blijft dat de hele dag zo. Vandaag komt Sinterklaas op Ingeborg d’r ouwe school. Daar hoeft ze gelukkig niet bij te zijn, maar ze noemt het wel even! Wij gaan (“Jo met de Banjo”) georganiseerd 8 kilometer wandelen, in de zon, over de heuvelbergen in de omgeving van Alcoutim. Misschien krijgen we wel een medaille. Het is druk op de kade vrolijke muziek klinkt over het water. Te 09.15 uur naar de kant. Eerst graties inschrijven. We krijgen allemaal een soort grote doughnut. Te 10.00 uur  onder vrolijk gekwetter vertrekt de meute (een man/vrouw of 60) na een warming up geleid door een actieve welzijnswerker (vermoed ik) vanaf het dakterras naast ons internetterras.

de inschrijving

Suus (vooraan), Balou en Kees (achteraan) gaan ook mee

de leider

de warming up

de paden op, de lanen in

Het merendeel van de deelnemers is “van den bejaarden kunne”. Kees, Suus, hun puppy Balou, Ingeborg en ik zijn de enige niet-Portugezen. Je kon kiezen uit 4 of 8 kilometer. Wij nemen met Suus de 8 kilometer. Kees gaat na 4 km met Balou het dorp weer in. Op een klein buitje na bleef het prachtig wandelweer. Bij het keerpunt, iets voorbij het half afgebouwde huis aan de weg langs de rivier, staat de organisatie de deelnemers op te vangen en te voorzien van een sinaasappel, een zoet broodje en een flesje water, geweldig! Tijdens de hele wandeling worden we begeleid door een volgauto, een ambulance zwerft voortdurend rond en op cruciale punten staat een persoon ons de weg te wijzen. Prima georganiseerd dus. Moe maar voldaan zoals we dan zeggen, strijken Suus, Ing en ik op ons terras neer voor een kopje koffie. Het was een fijne ochtend. Jammer dat Joop niet meekon; die moest werken(!). De “Norlantic” van Bobby staat inmiddels op de betonnen helling langs de kademuur. Het schip, een Moody 346, helt gevaarlijk achterover maar hij staat. Als hij het kan kan ik het zeker. In de loop van de middag wordt het rivierdal overvallen door een pestbui met zeker 20 knopen wind erin en een harde hagelbui, waarna onmiddellijk de zon weer doorbrak. Je maakt wat mee. Het is wisselvallig, Windfinder klopt dus niet, maar in Nederland is het een stuk erger: een dik pak sneeuw en Meta zit daar lekker middenin. Voor een weekje is dat best leuk natuurlijk. Ik lees Stephen King: de lijken vliegen je om de oren. Te 15.30 uur naar het terras om te internetten. Piet Hoogendoorn legt mij een stuk voor dat hij heeft geschreven aan de hand van ons weblog met de bedoeling dit in het clubblad van Trilobiet, onze duikvereniging, te zetten. Een geweldig intitiatief. Wij zijn de enigen op het terras. Van Suus horen wij dat de “Pax Nostrum”, een grote tweemast kotter die vaak aan de steiger ligt, en de “Noble Warrior” binnenkort naar de Canarische Eilanden vertrekken. Het wordt stil op de rivier. Joop bespreekt muziek (afstemming van de “sleutels” waarin gespeeld moet worden) met Chris de saxofonist van de Fatpadds. Zwabber loopt los op de steiger.

de dondersteen

Terug op de boot lees ik Stephen King uit. Zijn boek “Gevangen” is zonder meer krankzinnig maar onderhoudend te noemen. Het leest lekker weg en je wil weten hoe het afloopt. Daarna ga ik beginnen aan een inhaalslag op de computer voor de weblog: ik “doe” 15 tot en met 21 november in de computer. Morgen op internet zetten. Saves laat pak ik “Het Verloren Symbool” van Dan Brown uit de boodschappentas onder ons bed en klim erin (in dat bed). Na 1 pagina val ik in slaap.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 1 december 2010

  1. jella zegt:

    heb je nou wel een medaille gekregen??
    ik had eigenlijk wel een foto van “moe en voldaan” op het terras verwacht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s