Zaterdag, 11 december 2010

Alcoutim 43

Joop en Meta gaan vandaag met de auto naar Ayamonte en wij naar “de markt”. We gaan lamskoteletten kopen. Er is 1 klant voor ons, een gerimpeld oud besje zonder tanden dat haar briefje en geld inlevert bij de slager die vervolgens driftig een heleboel onderdelen van beesten in stukken begint te hakken en ook een berg orgaanvlees snijdt; dat zuigt lekker weg. Het duurt allemaal erg lang want hij doet al het werk dat volgens mij bij de voorbereiding hoort, voor onze neus en dat doet ie bij iedereen die wat bestelt. Ik sta een kleine 35 minuten te wachten en intussen heeft zich een rij van 7 klanten gevormd. Met mij is ie zo klaar: een lamsrug pakken, twee koteletten afsnijden en -hakken en klaar is kees. Bij dat we vroeg zijn gegaan. Ing heeft intussen haar tassen gevuld bij de groenteman en daar gaan we weer. Onderweg op de brug komen we Alex van de Fatpadds en Suus van de Alioth tegen die wij het bezoek aan de markt tegenmaken met ons verhaal over de rij. Zij zetten toch door onder het motto: “We hebben toch even niets te doen”. In het dorp schiet ik Paul van de “Noble Warrior” aan en vraag hem of ik zijn SD-kaartje uit zijn fototoestel mag lenen om de foto’s die hij gisteravond in de bieb heeft gemaakt over te nemen. Wij hadden namelijk uiteraard ons toestel niet bij ons. Het mag.

de “Noble Warrior” wachtend op zonnepaneel

Tot 16.00 uur lezen. Dan heb ik het niemendalletje van Konsalik alweer uit (“Als een vlucht wilde Ganzen”). Naar de kant, SD-kaartje teruggeven aan Paul, even terrassen en dan nog een borreltje bij Joop en Meta die een lekker dagje “aan de kust” achter de rug hebben. Joop vertelt dat er een ijsbaan in Ayamonte is aangelegd. Het is alleen jammer, dat het enthousiasme voor deze sport in deze landen sinds Gomez (een Spaanse schaatser begin jaren ‘70), zachtjes uitgedrukt, niet zo heel erg is toegenomen. Ik mag hopen dat hieraan geen Europese subsidie is besteed. We eten laat onze lamskoteletjes. Smaakten goed. Bij de DVD (“Malevolence”) ben ik in slaap gevallen; van horror word ik slaperig. 22.30 uur naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s