Zondag, 12 december 2010

Alcoutim 44

“Waar zouden wij zijn op 12-12-12?”

“Zijn wij er dan nog?”

Na deze stichtelijke zondagsoverdenking beginnen wij aan weer een nieuwe dag. Na de koffie zeg ik tegen Ingeborg: “Had jij in 1972 je kunnen voorstellen dat wij, nagenoeg óp onze trouwdag, gezeten in onderbroek en T-shirt buiten in de kuip van onze boot, voor anker liggende in alcoutim, Portugal, op een lichtbewolkte zondagochtend te 11.30 uur diesel voor onze kachel zouden overhevelen van het ene cannetje in het andere? Ikke niet”. En, inderdaad, Ingeborg ook niet.

dit is in scene gezet; ik was al klaar

Ik schrijf dit terwijl ik luister naar een CD met zoete liedjes kwelende kinderkeeltjes erop,   die “Over de Stroom” heet en die we van Iris hebben gekregen. Het is een vredige zondagochtend. Ing leest Wilde Ganzen van K. en ik ben net gestopt met “Het Antwoord Van De Albatros” van Henk de Velde, waar, gelet op het zeer hoge gehalte aan huilerige zweverigheid, geen doorkomen aan is, overigens zonder iets af te doen aan de grote prestaties die Henk met zijn “bootjes” in de loop der jaren heeft neergezet. Vandaag heb ik mijn achterstand volledig weggewerkt: alle dagen zijn tot nu verantwoord in het weblog, ik moet ze alleen nog even op het internet zetten. Zo vers van de pers hebben we het nog niet gehad. Ingeborg heeft mijn spijkerbroek met de knielappen gewassen. Na verloop van tijd konden we hem niet meer terug vinden in het zwarte waswater, geinig. Vanmiddag een gezapige wandeling gemaakt door het park.  Kees van de Alioth kwam bij ons op het terras zitten en kon ons veel vertellen over hun belevenissen op de Middellandse Zee. Zijn ervaringen zijn een stuk positiever dan wat we tot nu toe hebben gehoord.

NB. ALS JE VERDER WILT LEZEN MOET JE VOOR DE VOLGENDE BERICHTEN HIERONDER OP “VORIGE ARTIKELEN KLIKKEN”, RAAR MAAR WAAR.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zondag, 12 december 2010

 1. Wat moest ik nu horen van mijn zussie Maria, zitten/liggen jullie bij Alcoutim en Sanlucar.
  Dat is voor ons een bekende omgeving komen we al een
  aantal jaren in de buurt, zitten dan meestal in Manta Rota o.i.d. Gaan nu weer van 4 febr. tot 4 mrt maar nu meer richting Albufeira.Als jullie daar dan nog zijn komen we vast een keer langs dat horen jullie dan nog of zijn jullie dan al ri Griekenland?
  Wensen jullie alvast prettige feestdagen daar alhoewel ik meen te lezen dat het daar elke dag een feestdag is. Groetjes Aly en Cees gremmen

  Like

 2. Jan en Frida Schouten zegt:

  Buurtjes.
  Wat vervelend toch allemaal.Jullie maken wat mee zo.
  Hier is Mijnheer de Boer verdronken en onder het ijs verdwenen.Als je moeder een verdronken varken in de sloot ziet .Dan is het mijnheer de Boer.Hij is als big bij Jan Rinders gekomen en nu ging hij steeds over het ijs .Maar op een slecht moment is hij voor de ogen van zijn baasje er door heen gezakt.Ik loop met een diep blauw oog,keek opzij naar een kerstversiering toen ik tegen een lantaarnpaal liep.
  Morgen krijgen we van Bart ossenworst lekker voor de kerst.Dus wij genieten hier ook met een kachel,regen en gluhwein.Wens jullie goede dagen en een gezond 2011.
  Een genieten van het bezoek van Linda.Dag Jan en Frida.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s