Woensdag, 15 december 2010

Alcoutim 47

Ben de hele oggend bezig op de computer prijzen te vergelijken van de Wifi-antenne merk AWUS 036NH 2000 mW, 9 dBI. De verbinding is vandaag weer eens traag; ben dus tot 14.00 uur hier mee bezig (ik krijg wel tussendoor koffie). Joop komt intussen ook weer aan de steiger liggen, Ingeborg vangt hem op. Vervolgens worden wij vereerd met een bezoek van een heel gezelschap officials. Ze willen onze bootpapieren, paspoort, verzekeringen etc. controleren. Geinig hoor, ik werd er verlegen van. Er waren best mooie bij.

de gemeentepolitie, de havenpolitie, de douane, de grenspolitie, het waterschap, de luchtmacht, de……..

Vandaag gaat Ingeborg met Meta, Maura en Paul van de Noble Warrior en nog een paar mensen een wandeling maken aan de overkant in Spanje, langs de rivier. Ze komen langs diverse “nederzettingen” van (ex-)bootjesvaarders die zich daar een stukje land hebben aangeschaft en (nog steeds) bezig zijn een huisje te bouwen. Veelal zijn dit Engelsen, maar ook Zweden en Nederlanders zijn daar mee bezig.

langs berg en dal

even Zwabber aaien

nog niet helemaal waterproof

Joop, Chris en ik in de bak achterin gaan naar VRdSA voor boodschappen, gas halen, wasgoed wegbrengen en koffie drinken in Cafe Latte (Nederlands). En oh ja, ik ga ook een gitaar kopen voor Ingeborg. Joop en Chris waren van plan een Ukelele te kopen maar de meneer van de muziekwinkel had maar één klein Ukelele-dingetje waar je je vingers niet op kwijt kon. De meneer kon of wilde ook niet een grotere (bas?) ukelele bestellen. Nou doe mij dan maar die gitaar zei ik. Ik vroeg wat kost ie? Zegt ie: 20 Euro (ik zag op het stickertje dat ie 80 was). Doe mij d’r dan maar drie zei ik. Bij het afrekenen zag de meneer die erg naar drank rook want het was al lunchpauze geweest zijn fout in dus ik ging met slechts 1 gitaar de deur uit, maar wel met een gratis plectrum, een gratis set reservesnaren en een gratis gitaartas! De koffie bij Cafe Latte was erg lekker (ik had bier en Chris ook). Te 17.30 uur waren wij heelhuids terug in Alcoutim. Te 17.45 uur pas kwamen Meta en Ingeborg terug van de wandeling, moe maar voldaan. 18.00 uur sloten wij met Chris en Alex op de Ilona de dag af met een borrel. Joop was erg voortvarend met de port en Chris lustte daar wel pap van! Na het eten (erwtensoep met worst) viel ik in slaap op de zoete tonen die Ingeborg ontlokte aan haar nieuw verworven bezit. Joop kwam nog controleren of ze wel aan het oefenen was.

mooi he? nou heeft ze er drie!

 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s